Smanjena vidljivost zbog magle

U Republici Srpskoj jutros je, zbog magle, vidljivost smanjena na području Prijedora, Mrkonjić Grada i Doboja, te u Semberiji, a na putnom pravcu Vlasenica - Han Pijesak vidljivost je ograničena na oko 40 metara, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 27.02.2015 | 09:15
Smanjena vidljivost zbog magle

U većem dijelu Srpske vozi se po pretežno vlažnim kolovozima, dok je na dionicama u višim krajevima i preko planinskih prevoja moguća poledica u ranim jutarnjim časovima.

Na dionici magistralnog puta Banjaluka - Čelinac, intervencijom putne službe uklonjen je kameni materijal nakon odrona, i od 23.15 časova saobraća se normalno.

Opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz povećana je u usjecima i pored kamenih kosina, posebno na putnim pravcima: Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo -Ugar, Šipovo - Strojice, Bratunac - Skelani, Ljubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici Karanovac - entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog deminiranja terena biće povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac -Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje /granica BiH-Crna Gora/, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

U većem dijelu FBiH magla jutros smanjuje vidljivost na putnim pravcima Srednje - Olovo /Nišići/, Bugojno - Novi Travnik /Rostovo/ i Bugojno - Kupres. Učestali su i odroni kamenja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz Auto-moto saveza savjetuju vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme, te da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar