Vlada priznala sopstvene greške

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić ocijenio je danas da Vlada RS-a ne predlaže nikakve reformske zakone iz oblasti ekonomije, već priznaje sopstvene promašaje iz prethodnog perioda.

Republika Srpska 24.02.2015 | 12:30
 Vlada priznala sopstvene greške

- Vlada RS-a je zatražila pokajničku sjednicu parlamenta. Kaje se što je griješila i zato će sve svoje ranije nakaradne zakone koje je donijela sada promijeniti i to naziva reformom - rekao je Čavić u izjavi novinarima u Banjaluci komentirajući set zakona koje je entitetska vlada uputila na razmatranje parlamentu, za sjednicu koja počinje 4.marta.

Čavić ističe da je jedini zakon koji bi se mogao nazvati reformskim - zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Svi ostali su, kaže, priznanje ranije pogubnih odluka izvršne vlasti u RS-u, na koje je opozicija ukazivala na vrijeme.

Ilustrirao je to namjerom Vlade RS-a da sada smanji stope doprinosa, ukida opterećenja fiskalizacije za određene male privrednike, ali su u međuvremenu njihovi poslovi „uništeni“, te odustaje se i od drugih poreza, kao što je stopa poreza na dohodak...

-Šta je to, ako ne priznanje greške - pita se Čavić.

Naveo je da Vlada RS-a „puno griješi, a malo radi“.

Čavić insistira i na transparetnijem radu entitetskog parlamenta te da sve televizije koje žele mogu da prenose diskusije poslanika, a ne da "monopol" ima samo RTRS.

Vlada RS-a je uputila parlamentu RS-a na usvajanje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o fiskalnim kasama te nacrte zakona o porezu na dobit i porezu na nepokretnosti čime se utvrđuje jedinstvena porezna stopa na nepokretnosti za lokalne zajednice od 0,25 posto.

Pripremljeni su i nacrti zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza, o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, o računovodstvu i reviziji, fiskalnoj odgovornosti i odgođenom plaćanju poreznog duga.

Utvrđeni su i nacrti zakona o izmjenama zakona o porezu na dohodak, doprinosima, investicionim fondovima te izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Izvor: Fena

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Srbin

24.02.2015 11:33

Malocas smo komentarisali Dodika i Bosica. Sad se i ti pojavljujes sa svojom demagogijom. Svi ste vi isti Cava. O tebi bi posebno mogao danima.

ODGOVORITE
Name

Md

24.02.2015 11:37

Ko se nasao da kritikuje ti da si na mjestu od Dodika bilo bi gore nego u Somaliji,ustvari RS bi nestala za 15 dana sa tobom

ODGOVORITE
Name

007

24.02.2015 11:46

Zato i služi opozicija da gurka poziciju.

ODGOVORITE
Name

ŽIKA Ž

24.02.2015 11:56

VLADA NE MOŽE DA PRIZNA GREŠKE. VLADA KAD POGREŠI PODNOSI OSTAVKU. OVO NIJE NORMALNA DRŽAVA PA SE MOŽE KAKO SE HOĆE. PUNO POZDRAVA ZA ČIZMICU.

ODGOVORITE
Name

xx

24.02.2015 13:39

Da joj je nešta ubaciti u čizmicu.Šta će dijete.

Name

sklanjaj se

24.02.2015 11:57

Čovječe skloni se,nama ništa neće pomoći što ti kažeš javno da su oni priznali svoju grešku.I ti si grešan u vrijeme dok si sjedio u udobnoj fotelji. Sve nas zaboli od vaših grešaka, ali je problem što niko,pa ni ti ne odgovara za počinjene greške.Svi vi na greškama napravite sopstvena mala carstva.Niko od vas političara nije postao siromah zato što je grešio.Objasni nam kako.

ODGOVORITE
Name

koz dubica

24.02.2015 12:14

Kako god okrenete svadje jedni protiv drugi ko je kriv ko je sta ukro ko nije znam da je kraj narodu vidi se uveliko sve propada narod vise ne moze da izdrzi i sta ce se desiti bice svasta otimanje na ulicama pljacke i ostalo bitno da je Dodo dao svom sinu trii miliona, a vas ko j..e.

ODGOVORITE
Name

Srbin55

24.02.2015 12:45

Slusaj Cava, da je Dodik pozlatio RS do sada bi pao sa vlasti. Ko ga rusi, cudi me da je i od 2000. do 2005. bio u opoziciji. Dokle cemo vise gledati tebe, Tadica, Bosica, Mihajlicu, Micica, Sarovica, Krsmanovica, Ivanica . . . Znas kada cete vi pobjediti SNSD? Samo kada vam oni to dozvole. Vi nemate hrabrosti ni muda, niti znanja. A i ne moze vam se vjerovati. Za svakog kojeg ti uhapsis ja bih isao lezati.

ODGOVORITE
Name

y

24.02.2015 12:48

Da valja narod, valjali bi i političari.

ODGOVORITE
Name

mitar

24.02.2015 15:48

I ti pripadas narodu znaci ni ti ne valjas.

Name

ld

24.02.2015 13:14

BRAVO CAVA ALI OVI VLADARI NE MOGU NISTA PRIZNATI KAO LJUDI OVO MOZDA MOGU PROMJENITI SAMO MIRNI PROTESTI U VELIKOM BROJU.

ODGOVORITE
Name

Lazar

24.02.2015 16:06

Vlada RS poziva srbijanske firme da se vrate iz Federacije u RS. Sta reci kad su porezima unistili domace privatnike a stranci pa i Srbijanci vole gdje se manje placa porez a to svakako nije RS. Niti SNSD ima plan izlaska iz kolapsa a jos manje opozicija.

ODGOVORITE
Name

dado

24.02.2015 16:07

CAVICU KAKO TI NE FORMIRA VLAST U SRPSKOJ KAD SI TAKI STRUCNJAK!!!

ODGOVORITE
Name

ogi prijedor

24.02.2015 16:27

ČAVIĆ JE PRVO NORMALAN ČOVJEK ,ŠTO JE JAKO BITNO U ODNOSU NA NELJUDE IZ REŽIMA,DRUGO DOBAR POZICIONAR ALI NAJBOLJI OPOZICIONAR,SVI MI GRIJEŠIMO PA I ČAVIĆ,NAJVEĆA MU JE GREŠKA ŠTO JE PREPUSTIO VLAST DODIKU BEZ BORBE ,A DA JE ŠTA UKRO DODIK BI DOSAD UNIŠTIO,VI GUBITE PA VAM NIKO NE VALJA.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

24.02.2015 19:10

Sekretarijat Regionalne energetske zajednice u Beču danas je uputio formalni zahtjev Bosni i Hercegovini, Albaniji i Makedoniji da usvoje i predaju svoje nacionalne akcione planove za obnovljivu energiju (NREAP) inace nam se LOOOOOOOSEEEEE PISE. Kad su ove stvari u pitanju onda to nije nadleznost RS. A da je Juzni tok, o koja bi "hampa" bila.

ODGOVORITE