Sramna pitanja novinara za Marija!

Pre nekoliko dana Boris Beker izjavio je da Novak Đoković nije dovoljno poštovan, a velikog udela u tome imaju novinari.

Tenis 01.02.2015 | 18:30
Sramna pitanja novinara za Marija!

Đoković je u nedelju peti put osvojio titulu na Australijan openu, teškom pobedom u finalu nad Endijem Marijem posle četiri seta.

Novak je tako postao prvi teniser u Open eri sa pet titula u Melburnu, jednom više od Rodžera Federera i Andrea Agasija.

Najbolji teniser sveta stigao je do osme titule na najvećim turnirima, izjednačivši se na osmom mestu sa Agasijem, Ivanom Lendlom, Džimijem Konorsom, Kenom Rozvelom i Fredom Perijem.

Ispred njega su Bil Tilden sa 10, Rod Lejver i Bjern Borg sa 11, Roj Emerson sa 12, Pit Sampras i Rafael Nadal sa 14, i Rodžer Federer sa 17 osvojenih trofeja.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno novinarima da se fokusiraju na konkretnu priču o igri, već su na konferenciji za medije britanskog tenisera konstantno pokušavali da omalovaže uspeh Đokovića. Oni su potencirali da je pokušao da prevari rivala time što je pokazivao da se fizički loše oseća na terenu.

Niz pitanja insinuirala su da je Novak namerno glumio povredu, a prvo je glasilo – da li je legitimna taktika možda da nateraš protivnika da pomisli da si povređen, a onda da se vratiš u velikom stilu?

Marijevo objašnjenje nije bilo dovoljno, pa se sledeće pitanje odnosilo na to da je bilo namere u Đokovićevom ponašanju.

To nije bio kraj skandaloznom ponašanju – usledila je sledeća konstrukcija: Igrao si s njim i ranije, bilo je mnogo mečeva u kojima je delovao povređeno. Izgleda da te je sada više poremetilo nego obično. Na kraju, zaključak u kom su Endija pitali da li je naučio lekciju u mečevima sa Đokovićem i da sledeći put neće dozvoliti da ga to poremeti.

Mari je u čak sedam navrata izgovorio „ne znam“, ali nije prekinuo novinare u njihovoj nameri, kao što je Nadal prošle godine činio kada su ga pitali za povredu nakon finala sa Vavrinkom.

Novinari Evrosporta, medijske kuće koja je prenosila prvi Gren slem sezone, u konačnom izveštaju napisali su da je Novakova povreda u finišu meča iščezla istom brzinom kojom se pojavila. U tekst je uključena i Marijeva izjava „On uvek radi to“, koju su pokušali da povežu sa protivnikom. Međutim, u tom delu stajao je dodatak da porazu nema opravdanja kada se pogleda serija od poslednjih devet izgubljenih gemova.

Podsetićemo, svakome se u karijeri dešavaju povrede, usponi i padovi tokom meča, ali se retko kada dešava da oni koji kreiraju mišljenje javnosti na tome podižu rejting. Takođe, Britanac je jedan od onih koji se često nalaze na meti navijača zbog ponašanja na terenu.

Ono što je najvažnije jeste da je Đoković ponovo šampion Australijan opena - njemu, i njegovim navijačima to niko ne može oduzeti.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tuzla

01.02.2015 17:35

Nole svaka Ti čast. Pobijedio si i gotovo. Što se tiće novinara i ostalih, nije vrijedno komentara. Da si slučajno Amerikanac, Njemac, Francu, Englez ili Španac, tada naravno ne bilo glupih pitanja. Ovako, Ti si Heroja naše genaracije i nacije i Balkana. Pozdrav Brate iz Tuzle

ODGOVORITE
Name

JA

01.02.2015 17:36

Marji je glup kao k...kao prvo!Kao drugo los je gubitnik!Kao trece pobijedio je bolji teniser. Kao cetvrto No1 AND THE BEST je pobjedio to je to!!Smetalo to kome ili ne!!!

ODGOVORITE
Name

Mf

01.02.2015 19:16

Moze Englez glupi samo da uci od Noleta a sve sto vas je vise protiv njega on je sve bolji. Zato skinite kapu i cestitajte covjeku inace necete nista osvojiti.

ODGOVORITE
Name

Graz

01.02.2015 20:21

Djoko zna kako igrati i kako pobijediti goss.Mareja koji kruzi oko lopte.Nema pojma kako izaci iz vrtloga koji mu je spremit. Broj 1 THE BEST ... Dole Dole Dole

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

02.02.2015 07:54

A eto Andy janje!!! Hoda po terenu kao da ce se srusiti od umora, da protivnik misli predace mec. I to mu je taktika vec 3 godine. Nole, samo naprijed. Mozes ti to...

ODGOVORITE