Vlast bježi od problema i uvodi diktatorske zakone

Članovi Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić i Nenad Stevandić rekli su danas u Banjauci da predloženih 36 tačaka dnevnog reda za drugu redovnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, koja počinje u utorak i trajaće, prema najavama, najmanje šest dana, predstavlja nemoć vlasti da se suoči sa stvarnim problemima.

Republika Srpska 01.02.2015 | 15:01
Vlast bježi od problema i uvodi diktatorske zakone

"Vlast je dostavila mnogo zakona i nacrta zakona i većina njih su promašeni i idu na štetu privrede, ekonomije i građana Republike Srpske. Umjesto da se bave jasnim problemima, oni žele da donose diktatorske zakone, ali i zakone koji su protiv privrede Republike Srpske.

Tako, na primjer, predloženi Zakon o vinu omogućava neuporedivo veći uvoz vina u Republiku Srpsku nego izvoz. Poljoprivreda funkcioniše u korist pojedinaca i lobističkih grupa", smatra Stanić.

On je dodao da u Republici Srpskoj vlada sveopšti haos u oblasti koncesija i divljeg rada na terenu. Revizorski izvještaji, ističe on, sve govore, ali niko ne procesuira pojedince za nezakonito trošenje para.

"Cijena izgradnje autoputa Prnjavor - Doboj biće povećana za 25 miliona maraka, a obrazloženje dostavljeno narodnim poslanicima za to zaduženje je više nego šturo. Taj autoput se dobro gradi, ali nikome nije jasno zašto je bilo potrebno da se cijena izgradnje autoputa povećava za 25 miliona maraka", kaže Stanić.

Nenad Stevandić je rekao da je SDS protiv Zakona o javnom redu i miru i da su sva mišljenja stručne javnosti ukazala na sve manjkavosti ovog dokumenta.

"Ukoliko Vlada Republike Srspke u inat bude 'forsirala' ovaj Zakon ne vidim šta poslanicima opozicije ostaje drugo nego da napuste sjednicu NS Republike Srpske kada se bude glasalo za taj zakon. On ograničava slobode i treba se boriti protiv njega", istakao je Stevandić.

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

mi sami

01.02.2015 14:09

Sta ste vi ocekivali od nastavnice?Da vodi ekonomiju?Ma daj nemojte za..avati.

ODGOVORITE
Name

Papak

01.02.2015 14:16

Napustite sjednicu dok se ne riješi pitanje kupovine poslanika -papaka

ODGOVORITE
Name

MILOŠ

01.02.2015 14:24

Gospodo,zar NSRS nije mjesto za ta pitanja?Izabrani ste da zastupate narod.Ako ne možete riješiti problame,ne opterečujte narod.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

02.02.2015 01:17

Riješila bi opozicija probleme građana da su građani Republike Srpske bili savjesniji i svjesniji te glasali za Savez za promjene i time povećali broj poslanika i matematički omogućili da preglasamo koaliciju SNSD-DNS(SNS,SRS)-SPRS, ovako Savezu ne preostaje ništa drugo već napustiti NSRS. O "papcima" da ne pričamo...

Name

Xxx

01.02.2015 14:52

Samo baljezgate. Niko nista ne radi

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

01.02.2015 15:06

Nemojte samo pricati pricice a oni guraju te svoje katastrofalne poteze.Nekim ljudima je potrebno ..ati mater da bi te shvatili.Pokazite tim ne sposobnjakovicima gde im je mjesto.Da Velja Ilic nije pukao sakom policajca na barikadi i nastavili put dalje 5 oktobra,nikad Slobu nebi smjenili.

ODGOVORITE
Name

Radovan

01.02.2015 15:06

Ma nedajte, ako imate m..a za vratove ih pohvatajte, morate zube pokazati a ne napustiti k'o p..ke.

ODGOVORITE
Name

milomir

01.02.2015 16:10

Potucite se,ovom se svakako blizu kraj, sve ste docerali do kraja da VI radite volonterski ili da po sjednici imate dnevnici VI bi drukčije reagovali ovako ja cu napustiti se neces nego se tuci Jenner ti je narod dao glas

ODGOVORITE
Name

SAŠA

01.02.2015 16:30

KO JE UBIO MILANA VUKELIĆA?

ODGOVORITE
Name

ako

01.02.2015 16:47

Ako ne oborite pake isti ste kao i oni.I ne kukumacite vise nego obarajte!

ODGOVORITE