BL: Slavlje Nastasića, ''fenjer'' u Dortmundu!

Matija Nastasić uspešno je debitovao za Šalke koji je posle zimske pauze u 18. kolu Bundeslige savladao Hanover sa 1:0, dok je Majnc deklasirao Paderborn sa 5:0, a Štutgart i Hamburg očekuje grčevita borba za opstanak. Borusija iz Dortmunda je ostala na začelju lige pošto je uzela samo deo plena na gostovanju Bajer Leverkuzenu odigravši meč bez golova. Drugi deo Bundeslige počeo neočekivanom pobedom Volfsburga nad Bajernom! Sjajna partija Holanđanina Dosta i Belgijanca De Brujna.

Fudbal 01.02.2015 | 10:50
BL: Slavlje Nastasića, ''fenjer'' u Dortmundu!

Srpski reprezentativac radovao se na prvom nastupu u nemačkom prvenstvu zahvaljujući Hogeru koji je u 32. minutu iskosa sa desne strane snažno pogodio bliži ugao.

Nastasić je odigrao vrlo dobro kao levi štoper u formaciji 3-4-1-2 na kojoj insistira trener Roberto di Mateao i imao je čak pokušaj glavom da zatrese mrežu Hanovera.

Šalke je sačuvao vođstvo za minimalan trijumf i pored toga što je Klas Jan Huntelar pocrveneo u finišu zbog pregrubog uklizavanja sa leđa, pa su poslednjih pet minuta odigrali sa desetoricom.

Na početku takozvanog prolećnog dela Bundeslige najubedljiviji bio je Majnc koji na svom terenu deklasirao Paderborn sa 5:0, a Filip Đuričić, koji se nalazi na meti Sautemptona, nije bio ni na klupi.

Velikanima poput Štutgarta i Hamburga kao da nije prijala zimska pauza i obe ekipe su razočarale pred svojim navijačima. "Švabama" je presudio Herman i u 71. minutu doneo trijumf Borusiji Menhengladbah, dok je Keln zahvaljujući dvostrukom strelcu Riseu i gotovo identičnim pogocima odneo ceo plen sa gostovanja HSV-u.

Slobodan Rajković odigrao je ceo meč u dresu Hamburga, Gojko Kačar je ostao na klupi, a Štutgartov Filip Kostić je ušao u 78. minutu.

Frajburg je pobegao sa dna i ostavio Dortmund na poslednjem mestu, iako je na poluvremenu gubio sa 0:1 od Ajntrahta, ali je u nastavku zablistao Nils Petersen i het-trikom se pobrinuo za preokret uz pomoć Daride koji je mrežu tima iz Frankfurta zatresao sa penala za izjednačenje.

Dortmund će i posle 18. kola gledati svima u leđa u Bundesligi pošto bod protiv Leverkuzena nije bio dovoljan da se "milioneri" sklone sa dna tabele. Za Borusiju nastupio je Neven Subotić koji je ušao u igru početkom drugog poluvremena umesto Piščeka, dok Miloša Jojića nije bilo ni na klupi.

Veliko iznenađenje na startu drugog dela prvenstva Nemačke!

U derbiju šampionata, vodeći Bajern, koji je imao 11 bodova prednosti, poražen je u gostima od drugoplasiranog Volfsburga.

"Vukovi" su slavili 4:1 i naneli šampionu prvi poraz ova sezone, a Manuel Nojer morao je da vadi loptu onoliko puta koliko je to činio u prethodnih 17 mečeva Bundeslige!

Sjajno veče imali su 25-godišnji Bas Dost i dve godine mlađi Kevin De Brujn, koji su prvi igrači posle 102 utakmice sa dva uzastopna gola u meču protiv Bajerna.

Holanđanin je bio precizan u 4. i drugom minutu nadoknade prvog poluvremena...

A Belgijanac u 53. i 73.

Uspeo je Huan Bernat da u 55. minutu savlada golmana domaćih posle greške Nalda, međutim, to nije promenilo sliku na terenu.

Bajern je imao inicijativu i "pritiskao", ali su "vukovi" ujedali iz kontri (uz drugi pogodak koji je postignut posle prekida).

Navijači domaćih pred početak utakmice imali su koreografiju posvećenu mladom fudbaleru Volfsburga, Žunioru Malandi, koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Na kartonima je bilo nacrtano srca sa brojem 19, koji je Belgijanac nosio na dresu.

Bundesliga, 18. kolo:

Petak:
Volfzburg - Bajern Minhen 4:1 (2:0)
(Dost 4,45+2, De Brujne 53,73 - Bernat 55)

Subota:
Šalke - Hanover 1:0 (1:0)
(Hoger 32)
Majnc - Paderborn 5:0 (1:0)
(Mali 6,46, De Blasis 69, Alagui 83, Gejs 87 pen)
Frajburg - Ajntraht Frankfurt 4:1 (0:1)
(Darida 61 pen, Petersen 63,69,88 - Rus 1)
Štutgart - Borusija Menhengladbah 0:1 (0:1)
(Herman 71)
Hamburg - Keln 0:2 (0:0)
(Rise 62, 78)
Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund 0:0

Nedelja:
15.30 Verder - Herta
17.30 Augzburg - Hofenhajm

Komentari / 0

Ostavite komentar