Primera: Moćni Real, Atletiko po blatu do bodova!

Fudbaleri Reala preokretom su srušili Sosijedad sa 4:1 na svom terenu u prvom meču subotnjeg programa 21. kola Primere, dok je gradski rival Atletiko nešto kasnije slavio na užasnom terenu Eibara sa 3:1. Selta je u Vigu porazila Kordobu sa 1:0, a istim rezultatom je slavila Granada nad Elčeom.

Fudbal 01.02.2015 | 09:30
Primera: Moćni Real, Atletiko po blatu do bodova!

Publika na "Santjago Bernabeuu" nije još ni zauzela svoja mesta, a Kasiljas je morao da vadi loptu iz mreže. Gosti iz San Sebastijana izveli su korner sa leve strane u prvom minutu i najviši u skoku bio je Elustondo koji je matirao kapitena Madriđana.

Od tog trenutka na terenu su postojali samo puleni Karla Anćelotija, koje kao da je naljutio taj pogodak, pa je suspendovani Kristijano Ronaldo sa sinom mogao da uživa u predstavi.

Ekspresan odgovor "kraljevića" stigao je u trećem minutu kada je Hames Rodrigez na centaršut Marsela glavom zakucao loptu u gornji levi ugao. Real je opsedao gol gostiju, nizale su se prilike poput one u kojoj je Benzema probio po levom krilu u kontri 3 na 1 i uposlio Hamesa i Bejla, koji su zasmetali jedan drugom, i Velšanin je prokockao odličnu šansu.

Inicijativa se isplatila u 37. minutu, pošto je Benzemin snažan šut kratko odbio golman Ruli i na pravom mestu bio je Serhio Ramos da pošalje loptu pod prečku, da bi u nastavku svoj šou imao francuski napadač.

Najpre je ubrzo po povratku sa predaha povisio na 3:1 posle saradnje sa Bejlom, da bi trijumf overio fantastičnom golom tako što je nakon duplog pasa sa Iskom iskosa sa leve strane pogodio gornji desni ugao.

Pravo je čudo da je na terenu Eibara palo četiri gola, jer su fudbaleri domaće ekipe i Atletiko Madrida jedva gurali loptu po kiši koja je svakog momenta sve više pojačavala, ali su "jorgandžije" uspele da reše pobednika u prvom poluvremenu, tako da su izbegle komplikacije na kraju susreta.

Antoan Grizman je u sedmom minutu zatresao mrežu Eibara, da bi Mario Mandžukić u 23. minutu iskoristio centaršut, upravo mladog Francuza, i postavio već velikih 2:0. Hrvatski reprezentativac je dva minuta kasnije ponovo bio strelac, tako da loš teren, koji se retko gleda i u Srbiji, nije smetao gostima u nastavku.

Eibar je minut pre kraja utakmice uspeo da smanji rezultat počasnim pogotkom Piovakarija.

Selta je golom Nolita u 56. minutu savladala Kordobu, koju sa sa klupe predvodi Miroslav Đukić. Srpski internacionalac Nemanja Radoja ušao je u igru 11 minuta pre kraja utakmice umesto ofanzivca Viga Oreljane.

Primera, 21. kolo:
Petak:
Rajo Valjekano - Deportivo 1:2 (1:1)
(Bueno 22 - Borhes 10, 72 pen)

Subota:
Real Madrid - Sosijedad 4:1 (2:1)
(Rodrigez 3, Ramos 37, Benzema 52, 76 - Elustondo 1)
Eibar - Atletiko Madrid 1:3 (0:3)
(Piovakari 89 - Grizman 7, Mandžukić 23, 25)
Granada - Elče 1:0 (0:0)
(Kordoba 56)
Selta - Kordoba 1:0 (0:0)
(Nolito 56)

Nedelja:
12.00 Levante - Atletik Bilbao
17.00 Almerija - Hetafe
19.00 Sevilja - Espanjol
21.00 Barselona - Viljareal

Ponedeljak:
20.45 Malaga - Valensija

Komentari / 0

Ostavite komentar