Da li je Mićić uzalud potrošio 20 miliona KM? Hoće li mu se Dodik smilovati?

Projekat gasifikacije u Bijeljini koji je trenutno u zastoju mogao bi u dogledno vrijeme biti nastavljen, ako konačno zajednički jezik nađu gradske i republičke vlasti.

Republika Srpska 01.02.2015 | 12:58
Da li je Mićić uzalud potrošio 20 miliona KM? Hoće li mu se Dodik smilovati?

Gubici zbog zastoja su veliki, ali ipak investitor neće dići ruke od ovog posla, kaže gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Grad Bijeljina oko godinu i po dana čeka odgovor Vlade da se proglasi opšti interes za projekat gasifikacije Bijeljine vrijednosti 21 milon evra, u koji je do sada uloženo oko deset miliona evra. A godišnja šteta po osnovu Studije opravdanosti i izgubljene dobiti iznosi i do dva miliona evra.

Grad ima djelimičnu dozvolu za izgradnju, ali bez proglašenja opšteg interesa nemoguće je riješiti imovinsko-pravne odnose na traci cjevovoda u dužini 24 kilometra, od Bijeljine do Šepka.

Međutim, da li je grad uopšte trebalo da ulazi u ovu priču, a da nisu ispunjeni svi uslovi i kolika je odgovornost grada za novonastalu situaciju.

"Ne znam gdje tražiti krivca kad zaista mi nismo. Lijepa je bila priča. O gasifikaciji Republike Srpske se priča deset godina. Mi smo među prvima prihvatili tu inicijativu, formirali "BN GAS", raspisali javni poziv, dobili strateškog partnera, 80 odsto vlasnik te firme je "NS GAS", kaže gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Sve je lijepo počelo, i na svečan način i obilježeno, a onda zastoj. Najavljeni rokovi za gasifikaciju su probijeni zbog prepucavanja između gradskih i republičkih vlasti. Iz Vlade su tvrdili da je koncesionar ozbiljno prekršio ugovor o koncesiji nedostavljajući na vrijeme definisanu bankarsku garanciju. S druge strane gradske vlasti tvrde da je sve to politička priča.

"To je bila praktično kupovina vremena, jer da smo realno imali neki problem, oni bi nama prekinuli ugovor o koncesiji. A mi i dalje imamo ugovor o koncesiji", dodaje Mićić.

Svojevremeno predsjednik Republike Srpske iznio je optužbe da je dosadašnji projekat gasovoda u Bijeljini paralelan proces koji nije usaglašen sa republičkim projektom i izrazio sumnju da je cilj lična zarada, na šta gradonačelnik Bijeljine kaže.

"I sada i prije nema privatnog kapitala u "BN GASU", 20 odsto je gradska uprava, 80 odsto "NS GAS" koji je još uvijek društvena firma", kaže gradonačelnik Bijeljine.

Na pitanje da li se ovakav slijed događaja mogao očekivati, Mićić kaže da nije jer je grad dobio sve potrebne saglasnosti, a u međuvremenu je krenula priča o Južnom toku.

"Bilo je uslovljavanja da potpišemo sporazum. Mi smo spremni da potpišemo taj sporazum da eventualno kad dođe taj „Južni tok“, da će se on priključiti na njega, da „GAS RS“ koji je u međuvremenu formiran, koji je trebalo da bude nosilac izgradnje „Južnog toka“ da i s njim sarađujemo, nema nikakvih problema. Ali nismo uspjeli dobiti tih nekoliko stvari i nadam se da sada kada je ovaj „Južni tok“ neizvjestan, da ćemo da dobijemo saglasnost da dobijemo gas iz voda koji ide za Sarajevo", kaže Mićić.

I na kraju, potrošeno je oko dvadeset miliona maraka, građani Bijeljine još uvijek nemaju gas, a kada će ga dobiti zavisi od nečije dobre volje.

(BN TV)

Komentari / 55

Ostavite komentar
Name

Radovan

31.01.2015 20:55

Ako neznate kako se to završava onda ste iz druge galaksije.

ODGOVORITE
Name

Milo

31.01.2015 21:00

Primjer kada se ne radi domacinski. Sta se sve moglo uraditi u Gradu sa tim parama koji je bacen?!

ODGOVORITE
Name

zec

31.01.2015 21:13

U tom grmu lezi zec.Zato je on znaci kod Mate na OBN hvalio Dodika da je najbolji politicar u regionu.

ODGOVORITE
Name

za Milu

31.01.2015 21:14

Za te pare deset hiljada ljudi (socijalni slucajevi, porodice poginulih invalidi,studenti i drugi) moglo je dobiti po hiljadu maraka. Toliko o sposobnostima Mice Micica!

ODGOVORITE
Name

Mile ucjenjuje

31.01.2015 21:16

Kao da mu je tata Bogdo ostavio Republiku Srpsku.Zato 8X gubi u Bijeljini i izgubice opet. Zavrsiti ce kao i svi diktatori!

ODGOVORITE
Name

Vule

31.01.2015 21:18

Moj Micicu usao si u ovaj posa bez analize koliko bi se domacinstava prikljucilo na ovaj fsmozni plinovod jer s:-) e zna da su su cijene samo prikljucka nedostizne za mnoge. Zar je ovo isplativije od termalne vode koja je na dohvat ruke? Sve u svemu baceni milioni.

ODGOVORITE
Name

Nisu baceni

01.02.2015 01:34

Ne brini, nisu baceni milioni, milioni su u dzepu, zna se cijem ;;)

Name

milomir

31.01.2015 21:23

E kad bi neko odgovarao za promašenu investiciju nebi mu palo na pamet da bez valjani elaborata krene u ovako nesto!? Izveo vuk magarca al'ima ona istinita i 9 koljeno ce ispastati!

ODGOVORITE
Name

Željko

31.01.2015 21:31

Samo 20 miliona uzalud potrošeno? To je mala cifra u odnosu na cifru koliko je para sveukupno uzalud potrošeno.

ODGOVORITE
Name

Semberija

31.01.2015 21:35

Sada kada znate zasto Micic "pusi" Dodiku,sledece sto treba da ocekujete je da rusi SDS i spasava guzicu Dodiku,ali i sebi.Ziv bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

Mika

16.12.2019 20:47

Upravo to.

Name

NS Gas

31.01.2015 21:37

Direktor NS Gasa je sura Bijeljinskog poznatog dr.Rosica to jest apoteke Rosic koji je i sam iz okoline Bjeljine tako da je svima jasno da je preduzece NS Gas u vlasnistvu gradonacelnika Mice Micica to jest 80% i 20% grad Bijeljina koju i sam kontrolise zato vjerovatno boli neuspjeli pokusaj.

ODGOVORITE
Name

Šurak

31.01.2015 21:48

Šura zetu gura, tj. gura mu posao :-)

Name

SNAGA NARIDA

01.02.2015 08:10

Odlično, sad znamo ko je direktor. Još da saznamo ko je vlasnik, a to nije tesko ako se zna tačan naziv firme. Biće da je 20% vlasništvo Grada, 80% privatno vlasništvo, a finansiranje u obrnutom procentu.Biće tu posla i za SIPU

Name

Zbunjen

31.01.2015 21:39

Zašto gas?! Dok dođe sa Arktika, preko Sibira, Ukrajine... Sa 10 miliona se moglo bez problema napraviti jednostavan cjevovod od Termoelektrane Ugljevik (25km) i čitav grad grijati sa tzv. otpadnom energijom + što bi se popravio kvalitet vazduha u gradu koji je zbog loženja nepodnošljivo zagađen. DA LI JE IKOME OVO MOGLO PASTI NA PAMET DA SE REALIZUJE...??? Bacamo toliku energiju na rashladni toranj u termoelektrani a ganjamo se sa nekim gasom... veze sa vezom

ODGOVORITE
Name

Tuzlak

31.01.2015 21:47

Prava stvar! Tuzla je rešila problem grijanja 70% grada povezivanjem sa termoelektranom i još uvijek se radi na povezivanju ostatka grada. Grijanje je jeftinije od 1,5KM/m2.

Name

Crni Gruja

31.01.2015 22:31

Bijeljina se ne moze grejati sa TE Ugljevik. Mico Micic i Vaslija Peric se ne mogu da dogovore ko ce vise da stavi u svoj dzep... A gdje je termalna voda na kojoj Semberija bukvalno lezi. Jos prije rata je postojao projekat o grejanju Bijeljine termalnom vodom... Ali ne moze se Micko tu da ugradi. Ovo mu je ispala dobra prilka sa firmom iz Novog Sada. Ma zivjeli tenderi. Dok je njih bice punih dzepova za nase politicare, u pokusaju.

Name

PM

31.01.2015 23:51

Ako je to tačno (da TE Ugljevik ima višak energije) onda je to najbolje rješenje. Samo ko bi tu mazno lovu. Niko jer je TE Ugljevik državna firma. E tu je taj problem, što niko ne može da mazne lovu. Ima li neki stručnjak da izađe sa podacima koliko je viška toplotne energije u TE Ugljevik pa da ove guzonje stavimo pred zid (svršen čin)

Name

SNAGA NARODA

31.01.2015 23:58

U Srbiji firma pod nazivom "NS gas" ne postoji. Ima li neki drugi naziv. Da mi malo vidimo ko stoji iza te NS GAS i sve će nam biti jasno. Da nije društvena firma tipa "društvo jednog lica" (ili više lica).

Name

engineer

01.02.2015 11:50

Svaka termoelektrana iskoristi oko 30% toplotne energije u rad turbine i proizvodnju struje, ostalo ide u atmosferu. Snaga TE Ugljevik je 300MW, znači viška toplote što se gubi je minimum 600MW. Dovoljno za 5 Bijeljina da se griju. poz!

Name

OBN

31.01.2015 21:40

Ako Mico nastavi da hvali Dodika mozda i dobije saglasnost. Ali,kako i sta dalje ? Prikljucci preskupi za gasovod ,a termalna voda u Banji Dvorovi na dohvat ruke i besplatna.Medjutim,banja Dvorovi i dalje ce propadati a siromasni narod cutati i trpjeti. Strasno!

ODGOVORITE
Name

Ja

31.01.2015 21:45

Kada ste svi tako pametni ne znam sto se nebavite politikom? A samo se borite kako bi dobili neki novac od drzave ili od Mice! Bas ste glup narod. Semberija zadnjih 10 godina se gradi i izgradjuje i siri a vi samo pametujete! Da se pojedini pita vi bi lozili i za sto godina u centru grada alfu na drva i ugalj!

ODGOVORITE
Name

Grga

03.02.2015 12:04

Da su nam svi kao Mico! A ovi hostapleri sto baljezgaju po netu to ti je gomila neljebovaca i neradnika. Sve sami pametnjakovici.

Name

Mico

31.01.2015 21:47

Micic je vuk u jagnjecoj kozi. Mi iz Bijeljine smo na..bali s njim. Ali fala Bogu ima mandat jos godinu dana, pa zbogom.

ODGOVORITE
Name

pm

31.01.2015 21:50

Moze li se saznati ko je vlasnik te "NS Gas". Koja drustvena firma. Tu je ocigledno birba ko ce da mazne dobar dio kolaca. Oni sa republickog ili oni sa lokalnog nivoa. Pa ko je u tom NS GASU ispred drzave (valda ako je drustvena onda je drzavna) mogao uci u toliku investiciju a da se ne rijese osnovne stvari, kao proglasenje javnog interesa. Pa tamo za neke male i neprofitabilne hidroelektrane proglasavaju javni interes a ovdje ne mogu. Slucaj je da se ispita, jer ja ne vjerujem da tu nema mucki.

ODGOVORITE
Name

Pero

31.01.2015 21:57

Ne moze Mico da pokrpi rupe po putu a prica o nekom gasu.

ODGOVORITE
Name

vlasnik ns gas

31.01.2015 22:03

Jasno je receno drustveno preduzece nije drzavno ,a drustvo je:Mico Micic, Cican Simic ,Nikola Rosic itd.pa ce se narod prikljucit na plin a drustvo da sisa .Samo sto nece da moze rece " Sojic "

ODGOVORITE
Name

e moj Mica

31.01.2015 22:05

Pa kud da Dodika slusas. Uostalom idi do Sarajeva malo pa se raspitaj sto li je onolki smog u gradu, gas je toliko skup da ga se ne isplati koristiti. Nazalost al je tako a sa juznim tokom bi samo bio skuplji. Mile je plasiro suplje price o jeftinom gasu a od Rusa ni 70 miliona kredita za godinu dana nije u stanju da dobije. Ekonomiju u RS je satrala poplava bar ono sto nije SNSD sa kumstvom. I kad svega nestane ostaje nam prica da bi sve moglo bit bolje da je samo gasa Ruskog. Ima ga i sad u Zvorniku mislim pa ne vidim da tamo zivot cvjeta. Ne slusajte onog kojeg vise niko bitan u svijetu ne cuje

ODGOVORITE
Name

xyz

31.01.2015 22:06

Da je Dodik dozvolio da Secerana radi punim kapacitetom i ona moze citavu Bijeljinu da snadbije strujom pa bi se i tako moglo grejati, ali lobi je cudo!

ODGOVORITE
Name

За Милу

31.01.2015 22:15

Лупаш ли лупаш. Могло се кажеш свима дати по хиљаду марака? и онда шта онда кад тих хиљаду потроше. Ко би враћао тих десет милиона? Порука за Мићу Мићића; одј.. Србе покварене узалуд ти изгради Бијељину, узалуд одбрану од поплава. Овај народ Мићо је покварен безобразан и незахвалан. Овај народ обожава ону сељачину која се пење по столовима и гракће, који је простачина и лаје, који лаже и ј... у здрав мозак. То они воле а не оне улице и лијепо канделабере, не нови лијепи дом културе, владичин двор, не канализацију коју нису имали никад, не манастире лијепе, не тржни, не обилазницу. Ништа то њима не треба. Крканлук и сељаклук то они хоће то им дај, то је за њих.

ODGOVORITE
Name

xyz

31.01.2015 22:22

Bravo gospodine, sve si objasnio!

Name

mi sami

31.01.2015 22:32

Vidi ovih Dodikovih sto placu i kukaju.Mile spizdio 450 miliona na autoput koji vodi nigdje i to je dobro a ovo ne valja.Dala Srbijanska firma 80 %para i sta je sporno?

ODGOVORITE
Name

auto put

31.01.2015 22:45

Zamisli samo da Bijeljina ima duplo više stanovnika (200.000 kao Banja Luka) i da ima auto put recimo do Brčkog. Eto tako ne vodi auto put od Banja Luke do Gradiške nigdje, ni u jednom ni u drugom pravcu.

Name

SNAGA NARODA

01.02.2015 08:30

Sporno je čija je ta firma, i ko je finansirao 80%. Jer ako je u toj "društvenoj firmi", navodno iz Srbije, neko od naših guz... iz RS, onda je jasno da tih 20 miliona što je do sada uloženo nisu uložili privatnici iz NS GAS, nego Grad Bijeljina. U šta je uloženo 20 miliona. Vjerovatno infrastrukturu čije obaveze je na sebe preuzeo Grad. Privatnici nikad ne ulažu ako je nešto neizvjesno. A ovdje nema utvrdjenog javnog interesa bez kojeg nema eksproprijacije zemljišta kuda prolazi trasa po bagatelnim cijenama. I eto kako se bogate privilegovani pojedinci: preko države i običnog naroda.

Name

Za 20 miliona

31.01.2015 22:37

u Bijeljini se moglo izgraditi 10 Vrtica za djecu, 5 skola, sanirati sve rupe na putevima, popraviti svu ulicnu rasvjetu, staviti filtere tj. preciscivace vazduha na toplani i EKO depu (da ne bude ovoliki smog u gradu-za one koji ne znaju, u Bijeljini uvece nije zdravo setati) , i ko zna sta jos... Ali , Mico, treba to i znati i htjeti !

ODGOVORITE
Name

bravo mi sami

31.01.2015 22:52

80 % Mico + 90 % Opstina = 70%u dzep Mice a isjecene ulice se krpe sa druge stavke budzeta to jest redovno odrzavanje ulica takp da je tp pljcka pred ocima .Jbg mi smo ga izabrali pa nek uzme malo i on Mico je to

ODGOVORITE
Name

Dosta

31.01.2015 23:22

Dosta je vise i Mice,Mije i druzine. Mladji ljudi moraju povesti nas grad.

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

31.01.2015 23:38

Ovo liči na potemkinovo selo. Na čardak ni na nebu ni na zemlji. Na pravljenje računa bez krčmara. Kako je moguće da nekome padne na pamet da ulaže u nešto za što nisu obezbiješene osnovne dozvole i saglasnosti. Aktuelna entitetska vlast u RS sve je propise postavila tako da se ni jedan ozbiljniji projekat ne može realizovati bez saglasnosti Vlade RS. Naravno radi toga da bi sve držala pod svojom šapom i uzimala kajmak i stavljala zaradu u svoje džepove. Sjetite se samo malih hidroelektrana. Sve su nadležnosti prenijeli sa opština na državu i sad rade šta hoće (mogu šta hoće al neće moći dokle hoće). A ovi u Bijeljini nisu naivni, samo su se prešli u računu. Ne znaju da se ovi gore ne zadovoljavaju mrvicama. I tu je osnovni problem. Nisu im ponudili dovoljno kolača da iz zadovolje. Ovdje je neko nekog izradio u privatnom dilu. A ima i ljubomore. Zašto bi oni zaradili više od nas kad i nas treba da se pita. Sve ostalo je bacanje naivnom narodu prašine u oči. Al' zato postoji SNAGA NARODA, i ona će kad - tad da pobijedi. Nećemo dugo čekati. A ti narode, kani se prepucavanja na nacionalnoj osnovi i udružite se da svako sruši svoju krvopiju

ODGOVORITE
Name

Goran Zivanovic

01.02.2015 00:02

Puno ime i prezime..to slabo ko stavlja. Kako vas nije sramota.. Manite se vise politicara..dok vi bacate nama prasinu u oci, oni se bogate. Svi mi znamo ko je i koliko imao pre vladavine. Nema mu je na cast Bogu sve sto je ukrao od naroda..sto je najgore nevini ce mu u porodici ispastati. Pocrkali dabogda!! Meni to nije greh reci..otac mi je dva puta ranjavan, niko nista od drvave niti opstine nije dobio, nijedna propast nas nije obisla..pocevsi od rata, besparice, nezaposlenosti, poplava.. Nista gore od nepravde. Morace se nesto preduzeti. Meni je 25 godina i nemam kud..a iskreno..mnogo nas je takvih sto se tice omladine pa i onih starijih. NEKA VAM JE BOG NA POMOCI UNISTITELJI OVOG NARODA!! U CRNO VAS ZAVIO!!

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

01.02.2015 00:12

Sreća je vaša pa imate Mićića.Da je vama SNSD na vlasti vidjeli bi vi šta je muka.A ja razumijem ove frustrirane SNSD-ovce.Čovjek ih razvaljuje 20 godina.Komples im nabio.Hahaha...ma kako ćete ga pobjediti? S kim? Sa Milivanovićem ili sa Milicom?Ma dajte budite normalni.Sinoć bila na ATV.Nisam je pre nikad ni slušao.Još jedna vrtirepka koja je uspjela...a mlati praznu slamu sat vremena.Sva je priča pljuvanje drugoga, a ne reče šta ona dobro uradi.

ODGOVORITE
Name

RJEŠENJE

01.02.2015 00:17

Imam rješenje da se cijela Bijeljina grije na drvnu biomasu (otpadno drvo-sječka), kojeg na Majevici ima toliko da može da grije tri Bijeljine. Grijanje sa jednog mjesta (može i postojeće gradske toplane, po cijenama najmanje za 30% od postojećih. 1500 novih radnih mjesta. Privatni investitor obezbijedjen. Zagadjivanje "0" zbog najsavremenijih filtera. Ali ovo nikoga ne interesuje jer strani investitor ne da mito (provjereno). Ovo sam nudio u nekoliko gradova RS, ali džaba. Nema mita, nema posla.

ODGOVORITE
Name

borg

01.02.2015 05:56

Svako plaća svoje greške.Sam pao sam se ubio.Taman posla da povjerujemo da je neko drugi kriv.

ODGOVORITE
Name

Жељко

01.02.2015 08:06

Миле му је обећао прикључак на гасовод али прво да га хвали а онда да пређе у СНСД у праву политичку партију, то је договорено .

ODGOVORITE
Name

Sanja Banja Luka

01.02.2015 08:10

Tesko nama ljudi. Ja mislila vama u Bijeljini bolje, kad ono isto sve. Sklanjajte ove potrosene politicare, zbog buducnosti nase djece.

ODGOVORITE
Name

ana

01.02.2015 09:10

Firma Novi Sad Gas postoji, društvena je i račun u blokadi.

ODGOVORITE
Name

SNAGA NARODA

01.02.2015 10:00

Kako se tacno zove ta firma. Na pretrazivacu APR-a gdje se mogu naci sve firme u Srbiji, JE NEMA. Ako je jos tacno da je u blokadi, kako je moguce da se pojavljuje kao investitor u tako velikom projektu

Name

Mladen

01.02.2015 09:52

Posle ove afere Mico Micic ne zasluzuje da bude Gradonacelnik Bijeljine.

ODGOVORITE
Name

Lazar

01.02.2015 10:19

A ljudi šta je ovo sad? Otkud komentari na rad čika Miće Mićića, kad je to u Bijeljini zabranjeno i to strogo nego se samo mogu kometarisati drugi političari iz drugih stranaka što realno nije dobro, za nas običan narod koji sve to gledamo, komentarišemo i dalje nas nema nigdje, primičemo se onim zajedničkim kuhinjama.Međutim, nije to slučajno?! To se čika Mićo počinje lupati po glavi jer ne daje drugim procentualno-dovoljno u odnosu na dobijeno....Ali kolege koji komentarišete zamilio bih da riješ seljakluk primjenjujete samo kada pričate o aktuelnoj lokalnoj vlasti u Bijeljini.Pa koliko godina unaazad ,,gradom,, upravljaju ljudi koji ne kapiraju šta je u stvari grad.(Sjetimo se vašara u centru grada, mada ih i sada ima,saobračaj u gradu nula, saobraćajne policije u gradu nema sem kada dolaze zvaničnici i tek tada vidimo kiliko ih ima a gospoda vikendom odmara a tada je pravi haos na ulicama Bijeljine a posebno noću,konjske zaaprege kreću se po samom centru, komunalne službe rade u po bijela dana, PAUK zaustavi potuno saobraćaj u kružnom toku da bi pokupio neko auto koje po običaju nije iz BiH)Ukratko, dajmo na vlast mlade ljude iz grada ili one koji su strudirali u velikim gradovima i imali priliku da vide kako izgleda pravi grad.Bijeljina to u ovom trenutku nije ni slučajno!!! Ako pričamo o investicijama u Bijeljini, tačno bilo ih je ali samo one na kojima su na tenderima mogli da prođu oni koji daju veliki procenat.Zar nam je bio HITAN ovakav Centar za kulturu sa salom od 350 mjesta.Pa i Crnjelovo ima veću salu.Zar nije bila preča sposrtska dvorana??? Samo čekam kad će neko osim mene početi da komentariše ove ulice i šahtove po ,,urađenoj,, kanalizaciji!??? Ne to niko ne smije, ni jedan ovdašnji medij i zato dovodimo medije iz drugih sredina da to komentarišu.Pa zar to nije sramota? Znate koliko je tu novca ,,utrošeno,, a čini mi se veliki dio uzalud!!?? I zato dragi prijatelji iz drugih krajeva RS nemojte nam zagorčavati život vašim preporukama.EVO poklanjamo vam i gradonačelnika i nekolicinu (3-4)njegovih stručnjaka-poslušnika.BRAVO za SNAGU NARODA i GORANA ŽIVANOVIĆA!!!

ODGOVORITE
Name

Goca

01.02.2015 10:41

Šarović je najbolji SDS-ov kadar i on treba da preuzme partiju! Mićo nikada nije spomenuo Bjeljinske heroje, Mauzera i prave borce! Šarovića za predsjednika!!! Kovača Relju za direktora SIPA-e, Ujića za šefa Službe za strance! Mićo skloni se , ne smetaj!!!!

ODGOVORITE
Name

srbin ali pravi

01.02.2015 10:44

NAROD JE KRIV ŠTO BIRA LOPOVE A GLAVNI KRIVAC JE RUD... KOJI ŽELI DA NAMETNE SVOJU DIKTATURU A NAROD JE SLIJEP KOD OČIJU TAKO VAM I TREBA KAO ŠTO JEDNA REČE NA BN I TREBA DA IMA GUME I FELGE OD 37ooo KM VJEROVATNO TA DOTIČNA ŽIVI NA DRŽAVNIM JASLAMA. MOJI PRADJEDOVI SU ROĐENI U BIJELJINI SVE SE ZNA KO SU SADAŠNJE VOĐE A REVOLUCIJA JE NAŠA SUDBINA DOK SE LOPOVI I KRIMINALCI NE POHAPSE NIKAD NEĆE BITI DOBRO. KAKAV NAROD TAKVA I VLAST. ČAST POŠTENIM KOJI SU SE DOKAZALI.VOLIM POŠTENJE I CIJENIM ČIST OBRAZ UVIJEK SE SJETIM PREDSEDNIKA URUGVAJA KOJI VOZI BUBU OD 1000E TO JE PONOS I DIKA SVOJE NACIJE A NE OVE NASE PROPALICE ONI NEMAJU NI DUSU I MORAL

ODGOVORITE
Name

za Gocu

01.02.2015 11:58

Slazem se da je Sarovic najbolje rjesenje. Istina nije ni Mico nekada bio tako los, ali poslednjih godina je grozan. Da li je potrosio energiju, da li ga je "biznis" zaslijepio ili je nesto trece ... to je manje bitno. U svakom slucaju, Micu treba poslati u (zasluzenu ?) penziju . Tako je najbolje i za Micu a pogotovo za gradjane Bijeljine i okoline.

ODGOVORITE
Name

Semberac

01.02.2015 12:29

U Opstini Bijeljina kredit (Gradske uprave) je dostigao 80 miliona maraka sto je skoro dva gradska budzeta. E to je rezultat Micine i Mijine vladavine u Bijeljini, sa promasenim ovakvim i slicnim projektima a sa enormnim licnim bogacenjem. Te pare ce vracati nasa djeca i unucad. Katastrofa !!

ODGOVORITE
Name

Gradac

01.02.2015 12:53

Nadam se da će neko odgovarati za ovaj Projekat. Koliko ljudi već radi u ovoj nepostojećoj firmi sve tatina djeca. Nažalost Mićić je napravio još jedan promašaj u svojoj vladavini nadam se da ce shvatiti da treba biti dostojanstven i dostojanstveno se treba povući. Postaje veliki gubitnik.

ODGOVORITE
Name

Osvit

01.02.2015 13:05

Kad se uslo u realizaciju projekta gasifikacije Bijeljine to je bio dobar i ekonomski isplativ projekat.Cijena na ulazu u Bh gasa je bila 150 dolara za hiljadu kubnih metara.Povecanjem cijene nafte na svjetskom trzistu naglo raste cijena gasa zbog ugovora koji domaci dobavljaci imaju sa Gaspromom a koji je formulom za cijenu nafte na svjetskom trzistu. Cijene su u jednom periodu porasle na astronmskih petsto dolara a sada su na nesto nizem nivou.Jasno je da u uslovima kad je ulazna cijena gasa veca nego cijena propan butana u maloprodaji a isti ima vecu energetsku vrijednost projekat gasifikacije postao besmislen.Problem je sto Gasprom ima monopol za prodaju na ovom prostoru sto je rezultiralo ogromnim gubicima domacih distributera samo Srbija gas ima gubitak blizu dvije milijarde eura.Pokusaj da se problem rijesi otvaranjem novih dobavnih pravaca sa prihvatljivom cijenom gasa na najgrublji nacin je osujecena od aktuеlne vlasti.Rjesenje se pokusalo naci u ucescu u projektu Juzni tok koji je kako je Gasprom zelio da ga realizuje pokusaj da betonira monopol u ovom djelu Evrope.Ukoliko se rijesi problem novih dobavnih pravaca eventualno ucesce u izgradnji Lng terminala i rezrvisanje kapaciteta za Republiku Srpsku i BiH sto bi obezbjedilo cijenu gasa ne vecu od 250 dolara na ulazu u zemlju sto razvoj gasnog sektora cini realnim. Buduci da pada i cijena nafte cijene i ruskog gasa bi se mogle stabilizovati na prihvatljivom nivou.Porucujem svom prijatelju Mici Micicu da je njegova sreca sto nije napravio prikljucak na Sepku jer bi gubici bili daleko veci.Jasno je da se za odredene projekte moraju donositi politicke odluke ali one ne smiju biti na ustrb ekonomske logike.

ODGOVORITE
Name

petar

01.02.2015 20:52

Mico ovo ti nije trebalo. Ne bismo izdrzali niti da smo Svajcarska

ODGOVORITE