Ko je favorit u Super-boulu?

Tokom noći između nedelje i ponedeljka na programu će biti 49. Superboul, a ESPN stručnjaci prognozirali su ko će da osvoji Vins Lombardi trofej.

Ostali sportovi 31.01.2015 | 15:20
Ko je favorit u Super-boulu?

Rivali u Glendejlu u Arizoni biće branilac titule Sijetl Sihokski i najuspešniji tim u ovom veku Nju Ingland Petriotsi.

51 stručnjak, novinar, analitičar i kolumnist dali su svoje prognoze, a minimalnu prednost dobili su Petriotsi – 26:25.

Drugi put u nizu, ali tek treći put u poslednjih 20 godina u Superboulu će igrati dva tima koja su u regularnom delu sezone bila najbolja u svojim konferencijama.

Majk Rajz, koji prati Petriotse za ESPN, veruje da će raninbek tima iz Bostona LeGaret Blant uspeti u onome što nije mogao Edi Lejsi iz Grin Bej Pekersa, što će biti presudno za pobedu Petsa nad Sihoksima.

S druge strane, iskusni NFL novinar i kolumnista Dejvid Fleming veruje da će mlada i brza odbrana Sihoksa uraditi Tomu Brejdiju isto ono što je prošle godine učinila Pejtonu Meningu, u pobedi nad Denver Bronkosima 43:8 u SB.

U odbranu Petriotsa, ali i efikasnost Brejdija, uzda se bivši kvorterbek i EPNS NLF insajder Ron Džavorski, a njegov kolega Kej Si Džojner veruje da odbrana Sihoksa nema rešenje za timove sa dobrim napadom trčanjem.

Kevin Sajfert veruje da su Petriotsi sjajan tim koji eksploatiše slabosti rivala, ali on smatra da ih Sihokski nemaju. Rob Demovski prednost daje Petsima zbog "vrhunskog motivatora" Bila Beličika, dok Rič Simini i Džeremi Fauler veruju da će Rasel Vilson i Maršon Linč biti nerešiva enigma za odbranu Nju Inglanda.

Većina stričnjaka očekuje da Superboul bude veoma izjednačen, da ga reši jedan fild-gol ili tačdaun, te da će ključni faktori biti odbrane, odnosno koja će uspeti da zaustavi sjajne kvorterbekove i raninbekove oba tima.

Prvi put posle deset godina jedna ekipa će imati šansu da brani titulu, Sihoksi su ponovili uspeh Petriotsa iz 2004. i 2005. Petriotsi će igrati svoje osmo finale, čime će se izjednačiti sa rekorderima Dalas Kaubojsima i Pitsburg Stilersima.

Meč će gledati stotine miliona ljudi širom sveta, a 30 sekundi reklame na NBC kanalu koštaće 4,5 miliona dolara, pola miliona više nego u prethodna dva SB što su bili rekordi.

Himnu SAD izvešće Idina Menzel, Džon Legend će otpevati numer u "America the Beautiful", dok će tokom pauze na poluvremenu svoj šou imati Keti Peri i Leni Kravic.

Komentari / 0

Ostavite komentar