Burna prošlost novog pojačanja Partizana!

Smestio otkaz Ješiću, svađao se sa navijačima, zapalili mu dva automobila...Crveni kartoni su izgleda najmanji problem za Ivana Bandalovskog, trećeg Bugarina u Humskoj 1, posle Asena Nikolova i Ivana Ivanova.

Fudbal 31.01.2015 | 14:40
Burna prošlost novog pojačanja Partizana!

Asen Nikolov je upamćen kao jedan od najvećih promašaja kad je reč o pojačanjima iz inostranstva, Ivan Ivanov kao miljenik Grobarima, a trećeg Bugarina koji će igrati u Partizanu karakteriše biografija na kojoj bi mu pozavidele i holivudske zvezde. Ivan Bandalovski (29) je sve, samo ne običan fudbaler i ako je suditi na osnovu onoga što je radio u dosadašnjem toku karijere navijače crno-belih i fudbalsku javnost u Srbiju proleće kontroverzi.

Reprezentativac naših istočnih suseda, koji je potpisao ugovor sa Parnim valjkom, vraća se fudbalu posle šestomesečne pauze, pošto od raskida saradnje sa belgijskim Leuvenom nije imao klub, a upravo je tokom epizode u Pro ligi opravdao status beskompromisnog borca koji ne preza ni od čega, ali prelazi granice dozvoljenog. Tako je na utakmici protiv Standarda 18. avgusta 2013. tek što je stigao u klub, zaradio crveni karton zbog brutalnog starta nad Mičuom Bačuaijem u trećem minutu nadoknade vremena, u trenutku kad je njegov tim gubio 0:1 i zbog čega je kažnjen tri susreta zabrane igranja.

To mu nije jedino isključenje u karijeri, pošto je u 26. minutu utakmice kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, Bugarska - Danska, oborio Danijela Vasa i ostavio kolege na cedilu, pa je tim Martina Olsena iskoristio brojčanu prednost i minus pretvorio u remi (1:1).

Ivan Bandalovski je za državni tim odigrao 12 utakmica, a malo je nedostajalo da okonča reprezentativu karijeru, pošto ga je bivši selektor Ljubo Penev pred duel sa Holandijom izbacio iz ekipe, jer je van njegovog dopuštanja kucao SMS poruke (!?), ali je nesporazum brzo izglađen.

Ostao je, ipak, utisak da iskusni desni bek ne trpi autoritete. O tome možda najbolje svedoče informacije s početka 2013. kad je sa trenera CSKA imenovan Miodrag Ješić. Samo nekoliko sedmica kasnije srpski stručnjak bio je primoran da napusti Sofiju, jer je - kako kaže - bio žrtva klana koji je predvodio upravo Bandalovski.
„On, Stojanov i kondicioni tener su me sabotirali, plasirali laži i o meni i zato sam bio prinuđen da napustim klub. Osoba sam koja se drži principa, a to se izgleda nije dopalo vlasniku i ja pod ovim uslovma ne mogu da treniram CSKA. Doduše, nije Bandalovski jedini kriv, nego oni koji su mu dozvili da bude glavni“, jadao se tada Ješić.

Samo mesec dana ranije, na priprema u Antaliji, Bandalovskog su saigrači izabrali za kapitena CSKA i to tajnim glasanjem, što pokazuje da je bio dominantna figura u svlačionici. Toliko jak da je potpalio fitilj nezadovoljstva među ostatkom tima, što je nateralo Ješića da odstupi.
„Imate pravo samo jednom da pogađate zašto smo igrali bolje nego prethodnih sedmica“, likovao je kapiten posle pobede nad Lokomotivom iz Plovdiva (2:0). „Čim je došao novi trener stvari su se promenile. Miodrag Ješić je imao problem s svima nama, uništio je atmosferu u svlačionici, a ja kao kapiten tvrdim da pod njegovim vođstvom nismo bili spremni za derbi sa Liteksom. Kod Ješića nismo ništa trenirali, on samo priča da je General, ali kod njega ništa nismo radili“.

Tri godine je proveo Bandalovski u CSKA i bio je na korak do ugovora sa slavnom Steauom, koja mu je nudila saradnju na šest meseci u vrednosti od 60.000 evra, ali se harizmatični vlasnik rumunskog šampiona Điđi Bekali predomislio u poslednji čas, pošto je dobio „mig“ od trenera da „nešto nije u redu“.
„Kad smo igrali protiv CSKA Sofije mečeve plej-ofa za plasman u Ligu Evrope naša taktika se bazirala na napadima po strani koju pokriva Bandalovski, jer smo imali informacije da je loš u odbrani. Pobedili smo 2:0. I kako posle toka da kupim takvog igrača“, zapitao se Bekali.

Ivan Bandalovski je po svemu sudeći i temperamentan, mediji u Bugarskoj su izveštavali kako se nekoliko puta svađao sa navijačima CSKA, ali i da su dva njegova automobila Audi A6 i džip marke Mercedes zapaljena tokom jeseni 2011. u razmaku od samo mesec dana.
„Nek’ je na čast ljudima koji su ovo uradili“, procedio je kroz zube fudbaler koji izgleda važi za hrabrog momka, jer je u Sofiji živeo u delu grada za koji se veruje da „pripada“ navijačima ljutog rivala Levskog.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar