Vojska baš teroriše Steauu!

Najtrofejniji rumunski fudbalski klub, do skoro poznat kao Steaua, posle gubitka svog imena, grba i boja na Visokom sudu, suočava se sa još jednim problemom pošto rumunska vojska traži i kompletnu zaradu u poslednja dva meseca iz zvaničnih klupskih prodavnica.

Fudbal 31.01.2015 | 11:40
Vojska baš teroriše Steauu!

Steaua je u decembru izgubila parnicu sa nacionalnom vojskom, ali je uspela da se dogovori sa državom da zadrži svoje staro ime, ukoliko ispred njega doda prefiks „CSA”, što je skraćenica za „Vojni sportski klub”.

CSA Steaua ipak nije uspela da zadrži grb, pa je usvojila novi, ali on nikako nije zadovoljio navijače rumunske „Zvezde” koji se na razne načine šale sa grbom a čak ga porede i sa čuvenim crtanim junakom Lisom Simpson.

Za sada nije definitivno poznato ni da li će CSA Steaua morati i da se odrekne svojih plavo-crvenih boja.

To je evropskog šampiona iz 1986. godine dovelo do još jednog problema pošto je praktično morao da se odrekne i sve robe iz svojih prodavnica koje nose neki od motiva kluba. Kako to nije učinjeno, odnosno kako je sva roba koja je bila na lageru i dalje u prodaji, rumunski vojni vrh je zapretio da će ponovo tužiti CSA Steauu ukoliko zaradu od rekvizita ne bude uplatila vojsci.

Rumunski klub je saopštio da će u najkraćem roku ispuniti zahteve kako bi izbegla novu tužbu.

Komentari / 0

Ostavite komentar