Čelsi - Siti, bitka za titulu sutra!

Čelsi 52, Mančester siti 47 bodova. U subotu, na Stamofrd bridžu, možda će pasti odluka o prvaku Engleske za sezonu 2014/15. "Moj sin se neće radovati, ako (opet) da gol Čelsiju", kaže otac Frenka Lamparda.

Fudbal 30.01.2015 | 23:40
Čelsi - Siti, bitka za titulu sutra!

U engleskom fudbalu smo gledali razna čuda prethodnih godina. Mančester siti je pre par godina došao do titule u sudijskoj nadoknadi, gledali smo i kako jedan tim gubi dvocifrenu bodovnu prednost, pa onda taj isti tim uspeva da se trgne i osvaja trofej...

Zato treba biti oprezan pred meč sezone u Premijer ligi. U subotu, od 18.30 časova, na Stamford bridžu će igrati Čelsi, lider Premijer lige, i prvi konkurent, Mančester siti.

Čelsi ima 52, a Mančester siti 47 bodova. Ta bodovna prednost jeste solidna, ali nije odlučujuća. Osam bodova prednosti, ako bi Čelsi pobedio, otvorila bi put četi Žozea Murinja ka prvoj tituli šampiona Engleske posle sezone 2009/10.

Tamno plava iz Londona i ona, nešto svetlije plava ekipa iz Mančestera, u subotu će, pred očima fudbalskog sveta, skinuti rukavice i udariti jedni na druge. Dva Srbina iz Čelsija (Branislav Ivanović i Nemanja Matić) na Crnogorca iz Sitija (Stevana Jovetića).

Oba tima ulaze "ranjena" u subotnji megdan. I jedni i drugi su se izblamirali u četvrtoj rundi FA kupa. Siti je izgubio na svom terenu od Midlsboroa, a Čelsi, takođe na svom terenu, od Bredforda.

Ali, ovde je ulog mnogo, mnogo veći.

Kakva je trenutna forma?

Na prethodnih pet mečeva, Čelsi ima tri pobede, jedan remi i jedanporaz. Siti ima dve pobede, dva poraza i remi na prethodnih pet mečeva.

Ko će izostati?

Čelsi je u nešto većem problemu od Sitija. Neizvesno je da li će Dijego Kosta moći da igra, s obzirom na to da je pod istragom nadležnih fudbalskih organa zbog divljačkih poteza na meču Liga kupa protiv Liverpula. Pod znakom pitanja je i glavni mozak ekipe - Sesk Fabregas - koji ima povredu zadnje lože.

Što se tiče Sitija, Samir Nasri je povređen, dok Jaja Ture igra na Kupu Afričkih nacija
sa Obalom Slonovače. Izostanak Turea je veliki hendikep za Siti, koji nije ista ekipa sa i bez njega.

Čovek o kome se posebno priča pred ovaj derbi je Frenk Lampard. Ikona Čelsija, koji je prošlog leta došao u Mančester siti, nesumnjivo biće toplo dočekan na Stamford bridžu.

U prvom delu sezone, Lampard je postigao gol za Siti protiv Čelsija na "Etihadu", za izjednačenje. Tada se nije radovao.

A njegov otac, takođe Frenk Lampard, kaže: "Ako da gol (u subotu) , ponovo se neće radovati".

"Kada je na Etidahu dao gol za 1:1, setio sam se njegove prve utakmice, to je bilo pre 30 godina. I tada je, čim je ušao u igru, u parkiću, odmah dao gol. Ali, to je bio autogol. Kada sam mu pričao o fudbalu, rekao sam mu da ako zaista nešto želi da postigne, mora da daje golove. Tako je lopta došla do njega, a on je, ne gledajući ni na koju stranu šutira, ni za koji tim igra, samo je raspalio i dao gol. Bilo je to pre 30 godina", prisetio se Frenk Lampard stariji.

On je jesenas bio na utakmici Mančester siti - Čelsi. Izašao je sa stadiona 10 minuta pre kraja. Njegov sin tada je još bio na klupi.

"Želeo sam da izbegnem gužvu, pa sam izašao. Mislio sam da Siti više nema nikakve šanse da da gol Čelsiju. Odjednom mi je pozvonio telefon. Prijatelj mi je rekao da je Siti izjednačio. I da je gol dao moj sin", ispričao je Lampard stariji i nastavio:

"U kolima sam slušao radio prenos, a komentator je bio uzbuđen: 'Neverovatno, neverovatno, oni skandiraju njegovo ime! Navijači Čelsija pevaju Frenku Lampardu!'. Kako sam se osećao? Ponosno! On je dao srce Čelsiju, ali su i navijači njemu dali srce. Fantastično! Osetio sam olakšanje zbog njega. Mada, on je sa navijačima Čelsija uvek imao odličan odnos. Verujem da će tako biti i u subotu".

A ako i u subotu da gol, na Stamford bridžu?

"Neće se radovati, budite uvereni. On i ja i dalje imamo sezonske karte za utakmice Čelsija", kaže Frenk Lampard stariji.

Komentari / 0

Ostavite komentar