EL: Zvezda - Alba, reakcije

Trener crveno-belih zadovoljan jer se u meču protiv Albe ekipa vratila igri koja ju je krasila većim delom sezone. Trener Albe Saša Obradović oduševljen atmosferom i dočekom koji su mu priredili navijači Crvene zvezde. Zvezda bolja, Alba uči.

Košarka 30.01.2015 | 14:00
EL: Zvezda - Alba, reakcije

Dejan Radonjić na konferenciji za novinare posle pobede nad Albom je odavao utisak čoveka koji je sve vreme znao da će stvari doći na svoje mesto.

Crvena zvezda Telekom već u prvom poluvremenu je "prelomila" goste iz Berlina i u nastavku se na parketu punog Pionira igrala "igra mačke i miša", do konačnih 86:69.

"Čestitke svima na istorijskoj pobedi, prvoj u Top 16 fazi. Za ovaj mladi tim je velika stvar da smo uspeli da pređemo taj korak. Generalno, utisak je da smo 40 minuta igrali odličan meč. Sjajno prvo poluvreme, onako kako treba uvek da igramo i kako smo izgledali u velikoj većini utakmica ove sezone. Dali smo mnogo lakih poena, imali dobar napad, samopouzdanje... Kasnije smo to samo održavali", rekao je Radonjić.

On je konstatovao da je ambijent u Pioniru bio sjajan, a da ujedno nije "okrivio" Arenu za neke pređašnje poraze u elitnom takmičenju.

"Hvala navijačima. Tražili smo dodatni podsticaj i stigli do rezultata koji će ipak ostati negde zapisan".

Radonjić je u trijumfalnom trenutku osetio potrebu da se vrati na početak sezone, kada je osnovni cilj bio plasman u Top 16 fazu.

"Uradivši to sa najmlađim timom u takmičenju, napravili smo izuzetan posao. To nam je donelo dozu zadovoljstva, ali bilo je preterano razmišljati kako sada odmah možemo da se borimo i za Fajnal for. Ovaj tim se tek gradi i tek stiče ono što je potrebno da bi postao ono što želimo - i u perspektivi i ove sezone".

Zvezda je u duel sa Albom ušla kao poslednja u grupi, sa skorom 0-4.

"Neko je možda mislio da su ti porazi ostavili trag, da nam je bilo ne znam kako teško. Nije uopšte bilo teško", istakao je Radonjić.

"Znali smo kako i šta radimo, kojim pravcem idemo, koje su nam ideje i želje. Pobedu iz Podgorice smo valorizovali kroz igru večeras, moramo tako i da nastavimo".

Prema rečima šefa struke, Stefan Jović u drugoj četvrtini je doživeo povredu zbog koje je ostatak meča presedeo na klupi.

"Izvesno je da za naredni duel ABA lige protiv Solnoka imamo problem neigranja Jovića, za Žalgiris ćemo još videti. Povreda nije ozbiljna, on je hteo da igra, ali nije bilo potrebe da se rizikuje".

Saša Obradović doživeo je vrlo emotivne trenutke na proslavi 46. rođendana. Posle mnogo vremena pojavio se pred navijačima Crvene zvezde, kluba u kojem je ponikao i odakle se vinuo u zvezde.

Izašao je na parket Pionira kao trener berlinske Albe, ali su ga dočekale ovacije kao da je ponovo obukao omiljeni dres. Nije izdržao, suze su potekle.

"Emotivno sam odreagovao. Nije lako kada vas svoj narod nagradi ovakvim dočekom. Zvezdino sam dete, ponikao sam u klubu... Teško je bilo voditi utakmicu protiv bivšeg i voljenog kluba. Ne znam da li sam ja potpao pod uticaj, ali nije bilo onako kako smo želeli. Hvala Zvezdinim navijačima. Najbolji su", rekao je smireni Obradović.

Njegova ekipa nije uspela. Već posle prvih deset minuta mogao se naslutiti pobednik.

"Nismo se dugo videli i nisam skoro osetio ovakav ambijent. Lepo je igrati, pa neka sam i protivnik, pred ovakvom publikom. Uveličali smo Zvezdino slavlje".

"Prva četvrtina je odredila dalji tok meča, mi nismo uspeli da kontrolišemo određene stvari. Pogotovo ne u napadu, kada smo gubili lopte i davali snagu Zvezdi. Ne mogu da zamerim mojim igračima, borili smo se. očigledno da možemo bolje od ovoga, ali su i sami igrači potpali pod ovu atmosferu", ocenio je proslavljeni as srpske košarke.

Poraz Albe za Obradovića nije tragedija.

"Alba nema velike ciljeve. Mi smo ovde da učimo, a danas nismo savladali lekciju. Očekivao sam malo bolju igru moje ekipe. Zvezda nije igrala u poslednje vreme na najboljem nivou, ali je opet pobeđivala. Utakmica u Podgorici im je dala samopouzdanje i želim im sve najbolje u budućnosti", rekao je Saša Obradović.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

milan

30.01.2015 14:16

Institucija kakva je crvena zvezda i sportski brend 1.u srbiji samo je za pohvalu!svaka cast majstori!!!!!!

ODGOVORITE