NBA: Vučeviću ne daju na ''ol-star'', noćas 4 meča!

Nikola Vučević je svojim fantastičnim igrama oduševio mnoge u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, ali to nije bilo dovoljno da ubedi trenere NBA klubova da ga uvrste među one koji će na Ol-star.

Košarka 30.01.2015 | 13:00
NBA: Vučeviću ne daju na ''ol-star'', noćas 4 meča!

Nakon što su navijači, u velikoj anketi, odredili startere koji će nastupiti na "susretu svih zvezda", na red su stupili NBA stratezi koji su zanemarili činjenicu da je Vučević u ovoj sezoni prosečno po meču ostvarivao čak 19,5 poena, 11,3 skoka i dve asistencije, pa ga nisu pozvali na spektakl koji će 15. februara biti održan u Njujorku.

Treneri su svojim glasovima odlučili da na sledeći način popune timove: Zapadnu konferenciju će, pored startera (Stef Kari, Kobi Brajant (povređen, moraće da bude angažovan neko drugi), Blejk Grifin, Entoni Dejvis, Mark Gasol) predstavljati i Lamarkus Oldridž (Portland), Tim Dankan (San Antonio), Kevin Durant (Oklahoma siti), Klej Tompson (Golden Stejt), Rasel Vestbruk (Oklahoma siti), Džejms Harden (Hjuston) i Kris Pol (LA Klipers), a na "Istoku" će se Džonu Volu, Kajlu Lauriju, Lebronu Džejmsu, Karmelu Entoniju i Pauu Gasolu pridružiti i Atlantin trio Al Horford, Džef Tig, Pol Milspat, te Kris Boš (Majami), Džim Batler (Čikago), Dvejnd Vejd (Majami) i Kajri Irving (Klivlend).

Mladi crnogorski centar nije jedini koji je zaslužio da se nađe na Ol staru, a koga su treneri zanemarili. Tako je Čarls Barkli rekao da Kevin Durant nije zaslužio da bude pozvan, jer nije odigrao dovoljno utakmica (propustio 25 od 46 odigrane), jer odlazak na "susret svih zvezda", kako to kaže legendarni košarkaš "nije životna nagrada", pa se upitao zašto na primer nije pozvan sjajni bek Portlanda, Demijan Lilard.

A zbog Lilarda, koji briljira u dresu Trejl-Blejzersa i prosečno ppo meču ima 21,8 poena, 6,2 asistencije, 4,5 skoka i 1,35 "krađe", oglasila se i policija Portlanda koja je na svom zvaničnom Tviter nalogu šaljivo objavila da "razmišlja da pokrene istragu o krađi kako bi utvrdila kako se to desilo da Demijan ne bude pozvan na Ol star".

I, dok tuguju Vučević, Lilard, pa i jedan od samo trojice igrača koji prosečno ostvaruju preko 20 poena i 10 skokova po meču, centar Sakramenta Demarkus Kazins, u NBA ligi su sinoć odigrane četiri utakmice.

Vučević je postigao 17 poena i imao 14 skokova u prvom porazu Orlanda od Milvokija (100:115) posle čak 17 njihovih duela na terenu Medžika, a najviše drame je bilo u Los Anđelesu, gde su Lejkersi i Bulsi podsetili na stara dobra vremena. I, ponovo je Džordan odlučio. Ovoga puta onaj iz Lejkersa, jer je Džordan Hil sa 26 poena i 12 skokva, uz beka Vejna Elingotna koji je ubacio 23, predvodio domaćine, dok je Ol-star bek Bulsa Džimi Batler meč završio sa 35 poena.

Ali, znate to već i sami, ne pišemo vam mi o NBA ligi samo kroz brojke. Uvek tu ima i nešto više od puke statistike, zato što je košarka, ma koliko postala i biznis, i dalje - igra.

A evo kako je uprava Minesote rešila da se poigra sa svojom doskorašnjom zvezdom Kevinom Lavom. Momak koji je briljirao u dresu Timbervulfsa rešio je da ih napusti kako bi zaigrao sa Lebronom Džejmom i Kajrijem Irvingom u instant-ekipi Klivlenda koja je sakupljena kako bi odmah osvojila titulu, a upravo Kevin Lav stiže u Minesotu, gde se u subotu sastaju njegov bivši i njegov sadašnji klub.

Uprava Timbervulfsa je napravila promotivni video spot za tu utakmicu, nazvala ga je pompezno, "Povratak!", a kada ga pogledete - videćete da se u njemu uopšte ne spominje Kevin Lav, iako se sve vreme najavljuje "toliko željeni povratak".

Vrlo duhovitim spotom spominje se, zapravo, samo povratak Majka Milera, koji je sada rezervista u Klivlendu, a u Minesoti je igrao tek jednu sezonu, 2008/2009.

Rezultati:
Indijana - Njujork 103:82
Orlando - Milvoki 100:115
Memfis - Denver 99:69
LA Lejkers - Čikago 123:118 (98:98, 106:106)

Komentari / 0

Ostavite komentar