Kiša, snijeg i olujni vjetar širom BiH

U Republici Srpskoj danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, a zbog obilnih padavina i olujnog vjetra za područje Hercegovine i regiju Livno izdat je crveni meteoalarm. Očekivana količina padavina u Hercegovini je 40 do 80 litara po metru kvadratnom, a lokalno i do 110 litara.

Bosna i Hercegovina 30.01.2015 | 09:20
Kiša, snijeg i olujni vjetar širom BiH

U zapadnim područjima očekivana količina padavina je od 30 do 60 litara po metru kvadratnom.

Jak vjetar sa olujnim udarima očekuje se u svim krajevima. Očekuje se da udari vjetra budu od 70 do 90 kilometara na čas.

Narandžasto upozorenje zbog olujnih udara vjetra i kiše izdato je za bihaćku, banjalučku, tuzlansku, sarajevsku i fočansku regiju.

U ostalim predjelima kiša će biti slabija, a na planinama padaće slab snijeg. Najmanje padavina biće u Semberiji i na istoku, gdje će biti i najtoplije.

Sa padom temperature vazduha u poslijepodnevnim časovima i uveče, kiša preći u susnježicu i snijeg. Na jugu i sjeveroistoku i dalje će nastaviti da pada kiša.

Najniža jutarnja temperatura vazduha između jedan i šest, na jugu od šest do deset, a najviša dnevna između šest i 12 stepeni Celzijusovih.

Padavine će od subote biti slabije, kada se ponegdje očekuju i sunčani periodu. Meteorolozi najavljuju da će na jugu i zapadu kiša ponovo početi padati kasnije popodne i uveče, pa će u noći u Hercegovini biti i obilnijih padavina. Vjetar će malo oslabiti i duvaće umjeren, a u Hercegovini jak jugo.

I u nedjelju će biti malo hladnije i oblačno vrijeme sa slabim padavinama. Uglavnom će padati susnježica i snijeg, a na jugu i u Semberiji kiša. Na sjeveru padavine prestaju sredinom dana.

U Srbiji će danas biti vetrovito, povremeno sa olujnim udarima do 20 metara u sekundi, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima, upozorio je RHMZ Srbije.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

cccc

30.01.2015 11:37

Eh kad bi ovo bila politicka karta BiH, da samo imamo pokrajine itd... Manje politicara, vise para za nas.

ODGOVORITE
Name

xyz

30.01.2015 12:37

Eh kad bi Baju negde ovaj vetar odneo.

ODGOVORITE
Name

Drago

30.01.2015 13:50

U pitanju je HAARP antenski sistem za upravljanje sa vremenskim prilikama I ne prilikama. HAARP je elektronski akcelerator magnetnih talasa. Taster od HAARP-a drže katolički jezuiti u laboratorijama u Americi. To su Lojolini vojnici, koji su prošli deveti krug rituala i pili dečiju krv (Čitaj:Missing children) u veću slavu satane. Isusovci u Vatikanau su odlučili da uklone stanovništvo sa planete. Njima niko ne treba, oni se kloniraju.

ODGOVORITE