EL: Zvezda preko Albe do prve pobjede u Top 16!

Košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili su prvu pobedu u drugoj fazi Evrolige, savladavši u 5. kolu Top 16 runde nadmetanja Albu iz Berlina sa 86:69 (22:12, 25:17, 17:18, 22:22).

Košarka 29.01.2015 | 23:15
EL: Zvezda preko Albe do prve pobjede u Top 16!

Meč koji je počeo tek posle višeminutnih ovacija bivšem Zvezdinom košarkašu, legendi kluba i našem nekadašnjem reprezentativcu Saši Obradoviću, pretvorio se u pravi crveno-beli šou koji su domaći igrači priredili protiv ekipe kojoj je ljubimac "delija" trener.

Već od samog starta postava Vilijams, Dženkins, Dangubić, Mitrović, Marjanović potpuno je nadigrala svoje rivale (Tabu, Hamonds, Reding, Meklin, Radošević), možda najviše zbog veoma velike borbenosti u odbrani. Bilo da su igrali "čovek na čoveka" defanzivu, ili su bili u zoni, crveno-beli su potpuno kontrolisali zbivanja na parketu, a jedine probleme im je zadavalo visoko krilo rivala, Džamel Meklin.

Kada su i njega "stavili u džep", odlične startere koji su izgradili 13:6, odmenili su više nego raspoloženi rezervisti, pre svih Stefan Jović koji je postigao sedam poena za prva dva minuta druge deonice i doneo 29:17. Od tog trenutka atmosfera u Pioniru, u kome se okupilo 5.907 gledalaca, počela je da dostiže usijanje.

Uz jednu te istu pesmu, od početka do kraja, "Sever celi, sada se veseli, crveno-beli, 'ajmo u napad zajedno" - zajedno su grabili ka prvoj Top 16 pobedi "delije" i njihovi ljubimci na parketu. Tamo, na igralištu, bilo je 20 razlike (40:20) tačno na polovini druge deonice, kada je i postalo jasno da nema leka za asistencije Vilijamsa, dominaciju Marjanovića i doprinos svakog aktera kog je Dejan Radonjić slao na parket svaki put kada bi Obradovićeva ekipa "vezala" dva ili tri pogotka.

U drugo poluvreme se ušlo sa "+18" za domaćina, a ta prednost je dodatno narastala jer se Vilijams i njegovi saigrači nisu opuštali. Čak i kada im se to dešavalo, kao pred kraj treće deonice, Alba bi uspevala da napravi seriju od 8:0 koju je "sekao" Radonjić tajmautima, pa bi se njegovi izabranici brzo vraćali tamo i odakle su pošli kada su publiku digli na noge prvi put.

A ta publika je u transu dočekala kraj meča, pozdravljajući i borbenost Kalinića i Dženkinsa, i požrtvovanje Lazića i Blažiča, i jednog "novog" Dangubića, koji je igrao sa velikom željom i prilično hrabro napadao koš rivala, ali i "starog, dobrog" Vilijamsa kome nije išlo na startu Top 16 faze. Dodate tome i standardno dominantnog Marjanovića u svom i suparničkom reketu, te dopinose kapitena Luke Mitrovića i Cirbesa, i dobijete - prvu Zvezdinu pobedu u drugoj fazi. Sasvim zasluženo, po svemu viđeno, i u ofanzivnom obavljanju zadataka, a naročito kada se radi o defanzivnim.

Sledećeg četvrtka Zvezda će ponovo igrati evroligaški meč u Beogradu, s tim što će ekipu Žalgirisa ugostiti u beogradskoj Areni, i to od 20.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar