Mandarić prodao Šefild Vendzdi!

Azijati koji „drže“ kompaniju koja je najveći svetski distributer tune nove su gazde tima tima iz Čempionšipa!

Fudbal 30.01.2015 | 18:20
Mandarić prodao Šefild Vendzdi!

Srpski biznismen prodao klub! Milan Mandarić više nije vlasnik Šefild Venzdeja pošto je kontrolu nad tim klubom preuzeo tajlandski biznismen Dejfon Čansiri, a to „zadovoljstvo“ azijskog bogataša stajaće 40.000.000 evra, prenosi Gardijan.

Mandarić je kupio klub 2010. godine i uspeo je da ga uvede u Čempionšip, ali već neko vreme nije krio ambiciju da ga proda ukoliko dobije pravu ponudu. Ona je stigla od vlasnika tajlandske kompanije Union Frozen Group Dejfona Čansirija koji je prisustvovao poslednjem meču na Hilzbro stadionu u kojem je Venzdej remizirao sa Birmingemom.

Čansiri se tom prilikom upoznao i sa trenerom Stjuartom Grejom i bio je oduševljen što će imati priliku da upravlja engleskim drugoligašem i dodao da će Mandarić ostati u klubu kao savetnik.
„Mnogo se radujem što ću preuzeti klub od Milana. Verujem da imamo veliki potencijal i da možemo obradovati naše navijače. Naporno ćemo raditi kako bismo postigli uspeh i za ovo malo vremena u vašem gradu primetio sam da ga snažno želite. Milan je bio sjajn predsednik koji je spasao klub iz problema i uveo ga u Čempionšip. Siguran sam da on može mnogo da nam pomogne svojim fudbalskim znanjem i iskustvom u ovom poslu“, rekao je bogati Tajlanđanin.

Šefild Venzdej trenutno zauzima devetu poziciju na tabeli Čempionšipa i ima devet bodova zaostatka za Votfordom koji je prvi iznad crte kada je plej-of u pitanju.

Komentari / 0

Ostavite komentar