SP: Kako šeici plaćaju uspjeh Katara?!

Rukometaši Katara nastavljaju da ispisuju stranice istorije svoje zemlje, plasmanom u polufinale Svetskog prvenstva koje se igra baš u toj zemlji.

Ostali sportovi 30.01.2015 | 15:40
SP: Kako šeici plaćaju uspjeh Katara?!

Katar je u četvrtfinalu savladao Nemačku rezultatom 26:24 i tako obezbesio duel protiv Poljske koja je eliminisala Hrvatsku.

Mnogo je zanimljivih činjenica vezanih za domaćina ovog takmičenja – od reprezentativaca, načina igre, činjenice da nikada do sada nisu bili bolje plasirani od 16. mesta na svetskim prvenstvima.

Nikada nisu učestvovali na Olimpijskim igrama, ali je nacionalni Savez odlučio da velikim ulaganjem podigne ovaj sport i reprezentaciju gurne među sam svetski vrh. To se dogodilo na domaćem terenu, a igrači će zbog velikog uspeha biti adekvatno nagrađeni.

Za plasman u polufinale svaki rukometaš Katara dobiće po dva miliona dolara i automobil marke “Maserati”, pa i ne čudi zašto mnogi Evropljani uzimaju državljanstvo ove zemlje.

Najbolji igrač ekipe je bivši golman Srbije Danijel Šarić, koji od prošle godine brani za Katar. Jedan od najboljih golmana sveta je 2010. godine izabrao da brani za BiH ispred Srbije, ali je samo sedam puta stajao na golu zapadnog suseda. Zbog toga, treći put je promenio državljanstvo i otišao kod prebogatih šeika.

Pored Šarića, za ovu arapsku zemlju iz Persijskog zaliva igraju još Crnogorci Žarko Marković i Goran Stojanović, Bosanac Eldar Memišević, Francuz Bertran Ron, Kubanac Rafael Kapot i Španac Borha Fernandes.

Selektor Katara je španski stručnjak Valero Rivera koji je sa Barselonom osvojio više od 70 trofeja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

xy

30.01.2015 14:44

Pored gladnih Palestine, Sirije...

ODGOVORITE