EL: Ilić hoće da napije Obradovića prije meča!

Trener Albe stigao je u Srbiju, gde će u četvrtak uveče voditi tim u duelu protiv crveno-belih. Na svoj rođendan. Tim-menadžer Zvezde predložio mu je poseban plan proslave.

Košarka 29.01.2015 | 12:40
EL: Ilić hoće da napije Obradovića prije meča!

Saša Obradović doputovao je u sredu u Beograd, grad u kojem se rodio i gde će u četvrtak dočekati 46. rođendan.

Njegova Alba istrčaće istog dana u 20.45 časova pred pun "Pionir", na meč 5. kola Top 16 faze, a on će sigurno dobiti poseban doček navijača Crvene zvezde, za koju je igrao u nekoliko navrata i sa kojom je osvojio dve titule - 1994. i 1995. godine.

Susret sa poznatim licima pre večernjeg treninga jako mu je prijao. Dobro raspoloženje preneo je i na igrače, pa ni oni nisu skidali osmeh dok su se zagrevali pred novinarima.

Pre nego što je komandovao početak rada, trener lidera Bundeslige (skor 18-1) pozdravio se sa trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem, svojim saigračem iz Budućnosti, kao i sa Nebojšom Ilićem, tim-menadžerom crveno-belih, sa kojim je odrastao na Malom Kalemegdanu i uz kojeg je napravio prve korake u seniorskoj košarci.

Ilić ga je zasmejao i pre nego što je stao pred kamere.

"Čovek je živa komedija bio i ostao. Predložio mi je da...", zastao je Obradović zbog smeha, pa se na momenat uzdržao i nastavio: "Predložio je da pijemo ceo dan vino, pa da odemo na utakmicu... Nasmejao me je, naravno... To od njega može da se očekuje. Iskreno ga volim i doživljavam ga kao prijatelja".

"Kostur" Evrolige spojio je njegovu Albu i Crvenu zvezdu Telekom u istoj grupi Top 16 faze, a kalendar ga je doveo u Srbiju dan pre rođendana. U prva četiri kola, Berlinci (skor 2-2) pobedili su Barselonu kod kuće i Galatasaraj u gostima, pa su tako prilično rasterećeni došli na megdan Zvezdi (0-4). Rasterećenost se videla i tokom njihovog treninga.

U četvrtak će ih dočekati drugačija atmosfera. Kako će biti njihovom treneru?

"Uvek je bitno bilo kakvu emociju potisnuti u drugi plan i koncentrisati se samo na igru. Neće mi biti lako, to je sigurno... Ovaj Pionir sam napustio kao šampion sa Zvezdom i sam ulazak ovde mi budi posebnu emociju. Teško je bilo kako opisati to što osećam. Sam dolazak ovde budi emocije. Videću kako ću uspeti da se iskontrolišem. Nadam se da moji igrači neće pasti pod uticaj najboljih navijača".

Pre početka Top 16 faze, mnogi navijači Zvezde su unapred upisali pobede nad Albom i Žalgirisom. Međutim, trijumfi nemačkog tima u duelima sa Barsom i Galatom izbrisali su odrednicu "autsajder" kraj imena nemačkog tima. I to ne samo u duelu sa crveno-belima.

"Neće biti tragedija ako doživimo podnošljiv poraz. Ionako smo u ovoj fazi, a i po ovdašnjim medijima smo potpuni autsajderi ili smo to bar bili pre početka ove faze. Sad nas možda malo ozbiljnije shvataju, ali i dalje je ovo ekipa bez ikakvog evroligaškog iskustva. Možda su samo (Marko) Banić i (Leon) Radošević igrali Evroligu, drugi sigurno nisu osetili ovaj nivo košarke. Biće veliki izazov".

Kakve su sada ambicije Albe u Top 16 fazi?

"Ambicije su ostale iste. Nisu nam prevelike u odnosu na ono što imamo i na kvalitet koji posedujemo. I dalje je ostalo da svaku utakmicu odigramo maksimalno i pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat. Ako pobedimo - super, ako izgubimo - nije tragedija".

Ekipu Crvene zvezde pažljivo je pratio ove sezone i dobro je poznaje. Na tom polju za njega nema tajni i upućen je u kvalitet sastava sa kojim raspolaže Radonjić. Crveno-belima predviđa lepu budućnost.

"Ne postoji mnogo tajni na tom planu... Poslednja Zvezdina utakmica nam je dobar pokazatelj za neke stvari. Čarls Dženkins se vratio u formu, jer je ipak ove godine igrao nekonstantno u odnosu na prošlu. Vratio se i Markus Vilijams, pronašao je ritam. To su glavne pretnje, uključujući Bobija Marjanovića, naravno".

"Što se tiče ostalih igrača, nema dileme da je to ekipa budućnosti, kroz Kalinića, Mitrovića, Dangubića, Jaku Blažiča, iako je Slovenac... Svi oni predstavljaju svetlu budućnost Zvezde, u koju verujem".

Kako će biti proslaviti rođendan pred Delijama?

"Rođendan je i meni i (Zvezdinom centru, Maiku) Zirbesu, ako se ne varam. Ko će više da se raduje? Ne znam. Sigurno neću biti mnogo tužan ako Alba izgubi", dodao je trener Albe.

Obradović je karijeru posle Zvezde i (nakratko) Limoža gradio u Albi (1994-1997), Virtusu (1997-1999), Budućnosti (2000-2001) i Kelnu (2001-2005). U Zvezdu je stigao i 1999, ali je nastupio samo jednom, zbog teške povrede Ahilove tetive.

Utakmica će početi u 20.45 časova, a karte su uveliko rasprodate.

PAROVI 5. KOLA GRUPE E

Četvrtak

Makabi - Real 20.05
Crvena zvezda Telekom - Alba 20.45

Petak

Barselona - Žalgiris 20.45
Panatinaikos - Galatasaraj 20.45

TABELA: Real 4-0, Makabi 3-1, Barselona 2-2, Panatinaikos 2-2, Galatasaraj 2-2, Alba 2-2, Žalgiris 1-3, Crvena zvezda Telekom 0-4.

Komentari / 0

Ostavite komentar