SP: Španci i Francuzi izbacili Dansku i Sloveniju!

Predvođena sjajnim Riverom Crvena Furija savladala Dansku (25:24), dok su Trikolori deklasirali Sloveniju.

Ostali sportovi 28.01.2015 | 22:40
SP: Španci i Francuzi izbacili Dansku i Sloveniju!

Španija je preživela evropski klasik. Mnogi rukometni stručnjaci imali su tezu da je duel četvrtfinala između Španije i Danske praktično finale pre finala. I bili su u pravu. Izjednačena borba, spektakularni golovi i odbrane, neizvesnost do poslednjeg sekunda. I na kraju pobeda Španije.

Trijumfom nad Dancima (25:24) Crvena furija je zakazala polufinali okršaj sa Francuskom koja je raznela Sloveniju. Ponovo je bek Danske Mihael Hansen demonstirao svetsku klasu, igrao na svom uobičajenom nivou i držao Skandinavce u životu kada nije išlo. Postigao je šest golova, dok je na drugoj strani krilo Valero Rivera uništavalo odbranu rivala. Čak deset golova na kontu je skupio Rivera, ali i njegova blistava partija nije omogućila Špancima lagan meč.

Igralo se gol za gol, a pobednik je rešen 57 sekundi pre kraja kada su Španci stigli do dva pogotka prednosti. Sa druge strane, Francuzi su bez većih problema savladali Slovence. Karabatić i drugovi su već u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika, a potom se poigravali sa nedoraslim rivalom (32:23)

Komentari / 0

Ostavite komentar