Upoznajte Real Madrid iz budućnosti!

Madriđani već sastavljaju tim za narednu deceniju...

Fudbal 30.01.2015 | 19:40
Upoznajte Real Madrid iz budućnosti!

Madridski Real je ovaj prelazni rok obeležio kupovanjem mladih igrača. Na Santijago Bernabeu došli su Martin Edegard, Lukas Silva, te Augusto Batalja, pa je jasno da real gradi ekipu za budućnost.

Uz kupovinu ovih velikih talenata proširila se vest kako FIFA istražuje Realove transfere mladih igrača poslednjih godina pa bi se i madridski klub mogao suočiti s kaznom koju trenutno ima Barselona, koja u sledeća dva prelazna roka ne sme da kupi niti jednog igrača. No, s obzirom kakve mlade igrače Real ima u svojim redovima, možda mu kupovina nije ni potrebna.

Potrudili smo se da napravimo ekipu Realovih igrača mlađih od 21 godine. Formacija je 4-2-3-1, a imena su i više nego zanimljiva. Neke od ovih igrača već smo upoznali, a o svima bi sledećih godina trebalo puno da slušamo.

GOLMAN – Augusto Batalja (18 godina)

Batalja je došao u Madrid ovog prelaznog roka, a 18-godišnji argentinski golman će u Madridu prvo biti na pozajmici iz River Plate. Trebalo bi da bude prvi golman u Kastilji, Realovoj drugoj ekipi koju vodi Zinedin Zidan. Batalju mnogi smatraju jednim od najboljih argentinskih golmana koji se pojavio u poslednjih desetak i više godina. Trenutno se s reprezentacijom nalazi na U20 prvenstvu Južne Amerike, a tamo je u pet utakmica čak tri puta ostao nesavladan.

DESNI BEK – Giljermo Varela (21)
Urugvajski defenzivac je u Kastilji na pozajmici iz Mančester junajteda, ali Real želi da ga zadrži u svojim redovima, a španski mediji tvrde kako u ugovoru o pozajmici postoji klauzula po kojoj Real ima pravo otkupa ako Varala zadovolji svojim igrama. Sudeći po njegovom treneru Zidanu, i više je nego zadovoljio. Varela je u Mančester došao prošle godine iz Penjarola.

DESNI ŠTOPER – Rafael Varan (21)
Od svih igrača u ovoj postavi, Varan je jedini već dokazan igrač na seniorskom nivou i sigurno bi nosio kapitensku traku u ovoj formaciji. Nije potrebno posebno ga predstavljati, tek napomenuti da s 21 godinom već ima 17 nastupa za francusku reprezentaciju te da bi ga u svojim redovima želeli svi klubovi na svetu. No, Real gradi svoju budućnost na njemu pa ni eventualni odlazak Serhija Ramosa ne bi 'Kraljevskom klubu' teško pao. Zamena je već tu.

LEVI ŠTOPER – Dijego Ljorente (21)
Mogli smo da se odlučimo i za Derika Osedea, koji ima nešto više nastupa za mlade španske reprezentacije, ali utisak je kako Karlo Anćeloti više veruje Ljorenteu. Uostalom, on je, osim što je standardni član Kastilje, već zabeležio i dva nastupa za prvu ekipu Reala.

LEVI BEK – Abner (18)
Još jedan iz brazilske škole bočnih igrača ovog je leta zaintrigirao mnoge klubove, a najviše ga je tražila Roma. Ipak, on je odabrao Real koji od njega očekuje velike stvari. Međutim, oko Abnera postoje veliki problemi – pvrede. Naime, on je već nekoliko puta povredio koleno, a zbog zdravlja je ove sezone odigrao tek dve utakmice. Iako neki analitičari smatraju kako bi povrede mogle da mu unište karijeru, iz Reala ističu kako ne postoji opasnost za njegovu budućnost.

ZADNJI VEZNI – Lukas Silva (21)
Platio je Real 13 miliona evra za ovog veznjaka koji će odmah biti u prvom timu, a mogao bi vrlo brzo da zabeleži i prvi nastup za Real, zbog povrede Modrića i želje mnogih klubova za dovođenjem Iljaramendija. On je već 2012. debitovao za prvu ekipu brazilskog Kruzeira, a smatra se jednim od najvećih mladih talenata u Brazilu.

CENTRALNI VEZNI – Alvaro Medran (20)
Ima Real u svojim redovima nekoliko zanimljivih mladih veznjaka, a mi smo se u konkurenciji Markosa Ljorenta, Hozea Rodrigeza ili Enza Zidana odlučili na Medrana. On je odigrao nekoliko utakmica i za seniorski tim, a španski mediji ističu kako je jedan od omiljenih mladih igrača kluba. Krasi ga izvrstan osećaj za čitanje igre i mnogi ga opisuju kao miks Luke Modrića i Ćabija Alonsa. Od Modrića je navodno 'uzeo' osećaj za podvaljivanje lopte iza protivničke obrane, a od Alonsa tačnost u dodavanjima.

DESNO KRILO – Kristijan Benavente (20)
Ne bismo pogrešili ako bi umesto njega u tim stavili i Marka Asensija, mladog igrača Majorke kojeg je Real kupio ove zime, ali Benavente, osim što je standardan u Kastilji, već ima i osam nastupa za seniorsku reprezentaciju Perua. Iako je rođen u Španiji, ovaj igrač odabrao je da igra za reprezentaciju iz koje dolaze njegovi roditelji, takođe sportisti – otac mu je bio igrač futsala, a majka reprezentativka u odbojci. Može da igra na više različitih pozicija u veznom redu, Zidan ga najčešće stavlja na desno krilo, a zbog izvrsnog osećaja za gol, ali i imidža, nazivaju ga 'peruanski Ronaldinjo'.

OFANZIVNI VEZNI – Martin Edegard (16)
Ne treba ništa specijalno pisati o norveškoj senzaciji koji je s 15 godina debitovao za reprezentaciju i koji je, uprkos svojim godinama, bio jedna od najvećih zvezda ovog prelaznog roka. Edegard se na kraju odlučio za Real koji od njega očekuje jako puno, što nije ni čudno, s obzirom na to koliko su ga platili. Uz tri miliona evra za njegov bivši klub Stromsgodset i razne bonuse, 'Kraljevski klub' nedeljno izdvaja i skoro 100.000 evra za Edegardovu platu.

LEVO KRILO – Hese Rodrigez (21)
Još jedan koji je, poput Varana, već dokazan igrač. Hese je prošle godine odigrao već 21 utakmicu za prvu ekipu Reala i postigao osam pogodaka, a Anćeloti ga je željno čekao ove sezone da se vrati (bio povređen) kako bi imao alternativu na krilima.

CENTARFOR – Džek Harper (18)
Raul de Tomas, Alvaro Himenez, Huan Solarte – to su imena napadača koji tresu mreže u dresu Kastilje, ali najveći talent još igra za juniore Reala. Zove se Džek Harper, dolazi iz Škotske, a u nekim tekstovima uspoređuju ga s Raulom i Zlatanom Ibrahimovićem. Harper je rođen u Malagi, ali roditelji su mu Škoti te igra za njihovu reprezentaciju. Prošle godine oduševio je sve svojim nastupima za ekipu koju vodi Fernando Morijentes, pošto je dao 25 golova. Planirano je da sledeće godine igra za Kastilju.

Komentari / 0

Ostavite komentar