LŠ: Moćno Primorje protiv crno-bijelog ''vrtića''!

Vaterpolisti Partizana posustali u završnici utakmice i doživeli treći poraz u B grupi Lige šampiona.

Ostali sportovi 28.01.2015 | 20:20
LŠ: Moćno Primorje protiv crno-bijelog ''vrtića''!

Crno-beli posle 4. kola elitnog kontinentalnog takmičenja ostaju na tri osvojena boda, iz prethodnog meča protiv Galatasaraja (10:7).

Riječko Primorje u sredu popodne na Banjici je opravdalo ulogu favorita, ostvarivši četvrtu pobedu u grupi, a crno-belima je u pojedinim situacijama i sreća okrenula leđa.

Na kraju, doživeli su nezasluženo visok poraz, mada je činjenica da nisu odigrali onako kako mogu: Partizan - Primorje 7:11 (2:3, 2:2, 2:3, 1:3)!

Hrvatski tim nadavao se golova sa igračem više, u prvoj četvrtini napravio je preokret sa 1:0 na 1:3 i više se nije našao u podređenom položaju. Sandro Sukno bio je najefikasniji sa četiri gola, od toga dva iz peterca.

Najbolji u redovima Partizana bio je Gavril Subotić sa tri pogotka, sve sa centralne bekovske pozicije. Sin nekadašnjeg asa Vasa Subotića, ponovo je pokazao da će srpski vaterpolo u njemu imati kvalitetnog igrača za narednih desetak godina.

Pored bolje odbrane, za povoljan rezultat falio je efikasniji Dušan Mandić. Reprezentativni bek pogodio je mrežu Frana Vićana samo jednom, i to iz šestog pokušaja, smanjivši na 7:9 u poslednjoj četvrtini.

Mandić je četiri minuta pre kraja umalo priredio publici nesvakidašnji ugođaj, kada je na isteku napada "šraubom" sa 10 metara pogodio stativu! Lopta se odbila iza Vićanovih leđa, ali nije prešla zamišljenu gol-liniju, da bi Damir Burić na drugoj strani odmah povećao na 7:10 i "prelomio" ishod utakmice.

Partizan je u drugoj i početkom treće deonice uspevao tri puta da izjednači, ali ne i da povede.

Pri rezultatu 5:5 sudije su oštetile crno-bele, dodelivši Primorju loptu iako je Burić izbio loptu iz ruke golmana Rističevića u aut. U novom napadu usledilo je isključenje domaćeg igrača i gol Burića za 5:6, potom i precizan udarac Sukna za "plus dva".

Subotić je smanjio na 6:7, ali su Sukno na kraju treće i Marko Elez na početku četvrte četvrtine (6:9) učinili zadatak crno-belih gotovo neostvarivim.

Osim Subotića i Mandića, strelci za tim Vlade Vujasinovića bili su, po jednom, Marko Manojlović, Draško Gogov i Ognjen Stojanović.

U petom kolu 11. februara Partizan gostuje u Berlinu, ekipi Špandaua.

Komentari / 0

Ostavite komentar