SP: Katar u polufinalu, Šariću ''milionče'', Hrvati ispali!

Istorijski uspeh azijske selekcije, domaćina Svetskog prvenstva (SP). U četvrtfinalu je pobedila Nemačku i, po svemu sudeći, zaradila milionske nagrade! Rukometaši Poljske napravili su veliko iznenađenje pobedivši selekciju Hrvatske sa 24:22 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru.

Ostali sportovi 28.01.2015 | 19:00
SP: Katar u polufinalu, Šariću ''milionče'', Hrvati ispali!

Svetsko prvenstvo u rukometu, koje se trenutno održava u Kataru, ostaće upamćeno po velikom uspehu domaće reprezentacije, legije kvalitetnih stranaca.

Ekipa koju trenira španski trener Valero Rivera, a u kojoj igra ogroman broj internacionalaca, pobedila je u sredu uveče selekciju Nemačke i plasirala se u polufinale!

Katar - Nemačka 26:24

Prema nezvaničnoj, ali u nekoliko zemalja objavljenoj informaciji, reprezentativci Katara biće za taj uspeh nagrađeni sa po milion dolara! Među njima je i srpski golman Danijel Šarić (na slici), koji je branio za reprezentaciju Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, a potom za Bosnu i Hercegovinu.

Iskusni čuvar mreže bio je heroj pobede domaćina. "Skidao" je zicere, odbranio veliki broj prilika i sludeo protivnike. Uz očekivanu pomoć sudija, "panceri" nisu imali šansu, već su gubili još od prvog poluvremena. Oni su došli na turnir pozivnicom.

Selekcija Katara prva je azijska selekcija koja se plasirala među najbolje četiri reprezentacije na svetu. Boje bogate zemlje na SP brane i Cetinjanin Žarko Marković, Eldar Memišević, rođen u Maglaju, BiH, Baranin Goran Stojanović, Španac Borha Vidal, Nikšićanin Jovo Damjanović, Kubanac Rafael Kapot, Egipćanin Hasan Mambruk...

U drugom četvrtfinalu, Poljaci su eliminisali Hrvate rezultatom 24:22.

Hrvati su početkom drugog poluvremena imali tri gola prednosti (17:14), ali Poljska je u fimnišu bila bolja i ostvarila je veliki trijumf.

Jurkievič je predvodio Poljake sa šest golova, dok su Rojevski, Sipržak i Čarpkovski postigli po tri. Na drugoj strani raspoloženi su bili samo Duvnjak i Kopljar sa po pet golova.

U prostalim mečevima, u četvrtak uveče sastaće se:

Slovenija - Francuska (21.00)
Danska - Španija (21.00).

Utakmice će biti odigrane u Dohi i Lusailu, u kojem će biti vođene i polufinalne borbe, kao i veliko finale, zakazano za 1. februar. Titulu brane Španci.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

JA

28.01.2015 18:06

Neka su Hrvati ispali sve ostalo je svejedno!!!

ODGOVORITE
Name

baja

28.01.2015 20:14

E moj jadnice

ODGOVORITE
Name

hahaaaaa

28.01.2015 21:27

i ja sam uz JA , SAMO NEKA SU HRVATI ISPALI , TAKO JEEEEEEEEEE

ODGOVORITE