Balić završava karijeru!

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić objavio je da će na kraju sezone završiti karijeru.

Ostali sportovi 29.01.2015 | 08:20
Balić završava karijeru!

O Balićevom povlačenju se spekulisalo duže vreme, ali je ono potvrđeno u sredu na zvaničnom sajtu njegovog kluba Veclara.

Baliću je nemački klub ponudio novi ugovor, ali se on zahvalio i objasnio da će sezona koja je u toku biti poslednja u njegovoj karijeri.

“Odluka je bila teška jer se u Veclaru osećam dobro i sjajno se zabavljam u ovom timu. Počastvovan sam što mi je ponuđen novi ugovor, ali moram da uradim ono što mislim da je najbolje za mene, moju porodicu i prvenstveno moje telo. Dugogodišnje igranje na najvišem nivou je ostavilo trag, a morate znati kada je pravo vreme za kraj. Moje vreme će doći ovog leta”, naglasio je Balić.

Hrvatski rukometaš će poslednju utakmicu odigrati 5. juna protiv Gopingena, a očekuje se da će Velcar prirediti veličanstven oproštaj Baliću.

“Mnogo nam je žao što Ivano zaključuje dugu i uspešnu karijeru, ali imam apsolutno razumevanje. On je bio uzor svima u ovoj ekipi na terenu i van njega. Sada ne treba da tugujemo, nego da se radujemo jer ćemo još do juna biti privilegovani da ga gledamo uživo”, rekao je izvršni direktor nemačkog kluba Bjern Zajp.

Balić će po završetku igračke karijere preuzeti funkciju koordinatora za muški rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu.

35-godišnji Balić je karijeru počeo u Splitu, a pre odlaska u Veclar je igrao u Metkoviću, San Antoniju, Zagrebu i Atletiku. Sa reprezentacijom Hrvatske je osvojio osam medalja na velikim takmičenjima, od kojih se izdvaja olimpijsko zlato na Igrama 2004. godine u Atini.

Pre četiri i po godine, Međunarodna rukometna federacija ga je proglasila za najboljeg rukometaša svih vremena, a dva puta je bio najbolji igrač sveta – 2003. i 2006. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar