Video: Lorenco i Rosi s ''novim igračkama''!

Ekipa Jamahe predstavila je u Madridu motor koji će Valentino Rosi i Horhe Lorenco voziti u ovogodišnjem Moto GP šampionatu.

Ostali sportovi 29.01.2015 | 08:00
Video: Lorenco i Rosi s ''novim igračkama''!

Novi motor, kao i prethodni, nosi ime YZR-M1 i predstavlja evoluciju prošlogodišnjeg, a takođe ima i nešto drugačije farbanje, pošto je evidentan veći logo glavnog sponzora tima – Movistara.

Jamaha je u prethodne dve sezone ostala kratkih rukava, pošto su titulu osvojili Mark Markes i Repsol Honda, a svoje nade polažu u preporođenog ‘Doktora’ i Lorenca, koji je željan novog dokazivanja.

Rosi je prošlu sezonu završio kao vicešampion, ispred Lorenca, i ostvario je dve pobede prvi put od 2010. godine. Markes ga je u borbi za titulu pobedio za 67 bodova, dok je razlika između ‘Doktora’ i Lorenca bila 32 boda.

“Predstavljanje novog motora znači da je nova sezona tu. Želja za početkom novog izazova je velika, posebno zbog pozitivnog kraja prošle sezone. Vicešampionska titula je bila bitna, ali je ove godine cilj veći. Radili smo vredno tokom zime, u dobroj sam formi, osećam se dobro i jedva čekam da počnemo sa testiranjima”, naglasio je Rosi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Katara 29. marta.

Komentari / 0

Ostavite komentar