Skijanje: Pobjedio Rus poslije 34 godine!

Ruski skijaš Aleksander Horošilov došao je do prve pobede u Svetskom kupu, trijumfom na osmom slalom sezone održanom u austrijskom Šladmingu.

Ostali sportovi 28.01.2015 | 16:40
Skijanje: Pobjedio Rus poslije 34 godine!

30-godišnji Rus je pod reflektorima u Šladmingu slavio ukupnim vremenom od 1:46.39 minuta i postao prvi skijaš svoje zemlje koji je pobedio u Svetskom kupu posle 34 godine.

Horošilov je to učinio sa skoro jednom i po sekundom prednosti u odnosu na Stefana Grosa iz Italije, dok je treće mesto zauzeo Nemac Feliks Nojrojter, koji je bio sedam stotinki iza.

Aktuelni osvajač Svetskog kupa i prošlogodišnji pobednik u Šladmingu Marsel Hiršer je podbacio i imao je tek 14. vreme.

Posle prve vožnje, Horošilov je imao 79 stotinki prednosti u odnosu na Nojrojtera, a treći je bio još jedan Nemac Fric Dopfer. Gros, koji je bio osmi tada, odlično je odradio drugu rundu i došao do čela, a potom je ispratio greške rivala, koji su gubili vreme na zahtevnoj stazi, sve dok na red nije došao Horošilov. Rus, koji je prethodno samo jednom bio na podijumu, i to ove sezone u Oreu, odskijao je maestralno i zasluženo trijumfovao.

Najbolju trojicu sledio je Dopfer, ispred sunarodnika Linusa Štrasera, Đulijana Racolija iz Italije i Norvežanina Henrika Kristofersena. Prvu desetoricu kompletirali su švedski skijaši Matijas Hargin i Markus Larson, i Danijel Jule iz Švajcarske.

Hiršer trenutno na čelu generalnog plasmana ima 1.014 bodova, a slede ga Norvežanin Ćetil Jansrud sa 834 i Nojrojter koji je sakupio 662. U poretku slaloma, prvi je Nemac sa 540 bodova, ispred Hiršera sa 474 i sunarodnika Dopfera sa 399.

U Svetskom kupu sada sledi pauza do 21. februara i spusta u Zalbahu zbog Svetskog prvenstva koje će od 2. do 15. februara biti održano u Vejlu i Biver Kriku, u Sjedinjenim Državama.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Дарко

28.01.2015 16:35

Свака част за руса

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

28.01.2015 18:27

Česttke Horošilovu, zasluženo je osvojio prvo mjesto. Pratim redovno sve trke svjetskog kupa, i pitanje je bilo vremena kada če Horošilov stati na največe postolje. I to zasluženo. Puno uspjeha u daljnjem takmičenju u ovoj godini.

ODGOVORITE