EL: Radonjić pred Albu - pobjedićemo!

Zvezda dočekuje Albu posle velike pobede u Podgorici. Alba dolazi u "Pionir" posle pobeda nad Barsom i Galatom. "Na čvrstinu ćemo odgovoriti čvrstinom", uverava trener crveno-belih.

Košarka 28.01.2015 | 19:20
EL: Radonjić pred Albu - pobjedićemo!

I peto kolo Top 16 faze Evrolige, kao i prethodna četiri, Crvena zvezda Telekom dočekuje posle "jadranskih" pobeda, kao još nesavladani lider regionalne lige.
Poslednji trijumf u nizu, nad Budućnošću - najuzbudljivije izboren do sada - podigao je samopouzdanje crveno-belima. Košem Nikole Kalinića pet sekundi pre kraja, ekipa Dejana Radonjića ulila je veru navijačima da bi ove nedelje mogla i do prvog evro-trijumfa u 2015.

Priliku da ponovo obraduje svoje pristalice Zvezda će imati u četvrtak uveče, u punoj dvorani Pionir, gde će gostovati Alba, na čelu sa srpskim trenerom Sašom Obradovićem.

Nemački tim najprijatnije je iznenađenje Grupe E Top 16 faze, U uvodna četiri kola pobedio je Barselonu u Berlinu, a Galatasaraj kod kuće. Tim uspesima pokazao je da može mnogo, što je potvrđeno i u Bundesligi, u kojoj je lider, sa samo jednim porazom u 19 kola.

"Alba dolazi u sjajnom trenutku za njih. Imaju izvanredne rezultate, u Top 16 fazi su pobedili Barselonu i Galatasaraj i imaju jako dobre šanse za čevrtfinale. Saša Obradović ih izuzetno vodi. Ekipa je atletski jako kvalitetna, svih 40 minuta drži intenzitet. Svesni smo da nas čeka težak meč i da moramo da odigramo dobro u oba pravca ako hoćemo da ostvarimo svoju ideju i ostvarimo prvu pobedu u Top 16", rekao je Radonjić u sredu, na podnevnoj konferenciji za novinare u hali Pionir.

Crveno-beli doputovali su u Beograd u utorak, posle šestodnevnog puta (Barselona, pa Podgorica). Trijumf u Crnoj Gori ulio je novu energiju srpskom predstavniku u Evroligi.

"Jako je značajno što smo dobili taj meč, protiv jako kvalitetnog protivnika. Iako smo imali četiri poraza u Evroligi ligi, pokazali smo da nismo izgubili pobednički mentalitet, već sasvim suprotno - da imamo karakter koji je pre bio jako vidljiv. To je za mene jako bitno", objasnio je Radonjić.

Trener Zvezde upitan je i da prokomentariše pomalo atipično koncipiran sastav Albe, koja igra bez dominantnog igrača na poziciji centra.

"Ona je sastavljeno tako da ima jako izražen kolektivni duh. Od kontrole igre plejmejkera do unutrašnje igre, gde nemaju tako dominantnog igrača, već igrače koji su nominalno četvorke, koji su vremenom kod Saše došli do toga da igraju na poziciji pet, gde jako dobro koriste brzinu i atletsku sposobnost, pokušavajući da iskoriste svoju brzinu. Razlike između dva tima su očigledne i na nama je da pokušamo da odigramo dobro".

Kako bi Zvezda trebalo da igra protiv nemačkog tima?

"Cilj je da na čvrstu igru odgovorimo čvrstinom. To nam je do sada donosilo kvalitet. U Top 16 fazi možda nije izgledalo tako, ali nadam se da će to u četvrtak biti prisutno i da ćemo moći protiv Albe da pariramo takvom igrom. Da li će se naše prednosti i razlike valorizovati kroz napadačku igru? Videćemo. Šut je u drugom poluvremenu utakmice u Podgorici bio na visokom nivou, a u nekim mečevima smo imali problem sa tim segmentom. To su sve stvari koje se dešavaju tokom sezone".

Trener crveno-belih govorio je i o formi Markusa Vilijamsa i Čarlsa Dženkinsa, koji su u poslednim utakmicama pružali bolje igre.

"I pre Podgorice je bilo evidentno da Markus ide ka formi koja ga je krasila u prvom delu. Dženkins je možda mogao bolje, da psihološki nije na njega loše uticao promašeni zicer u četvrtoj četvrtini. Cilj je da iz dana u dan napredujemo, i na kolektivnom i na individualnom planu pred najvažnije duele koji tek predstoje".

Duel Crvene zvezde Telekom i Albe biće odigran u četvrtak uveče, od 20.45 časova. Zvezda je u prva četiri kola Top 16 faze doživela isto toliko poraza, pa je jasno je da bi samo trijumfom zadržala šansu da se nada borbi za plasman među najboljih osam u Evropi.

U prodaju je pušten jako mali broj karata za meč, jer je Zvezda prodala 4.300 sezonskih i polusezonskih karata.

PAROVI 5. KOLA GRUPE E

Četvrtak

Makabi - Real 20.05
Crvena zvezda Telekom - Alba 20.45

Petak

Barselona - Žalgiris 20.45
Panatinaikos - Galatasaraj 20.45

TABELA: Real 4-0, Makabi 3-1, Barselona 2-2, Panatinaikos 2-2, Galatasaraj 2-2, Alba 2-2, Žalgiris 1-3, Crvena zvezda Telekom 0-4.

Komentari / 0

Ostavite komentar