AO: Đoković - Raonić, reakcije

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da mu nikad neće dosaditi igranje u samoj završnici Gren slem turnira.

Tenis 28.01.2015 | 14:40
AO: Đoković - Raonić, reakcije

Đoković se plasirao u polufinale Australijan Opena trijumfom nad Kanađaninom Milošem Raonićem sa 7:6, 6:4, 6:2, i sada ga očekuje susret sa braniocem titule Stanislasom Vavrinke.

“Nikada mi neće dosaditi igranje među najboljom četvoricom na Gren slemu. Ponekad ljudi oko vas misle da je to normalno za najbolje tenisere na svetu”, rekao je Đoković.

“Od vas se očekuje da odigrate dobro i dođete do polufinala Gren slema. Ali, ja ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Trudim se da budem svestan da postoje hiljade igrača koji se bore da bi bili u mojoj poziciji. I to me drži na zemlji, pokušavam da uživam u svakom trenutku i radim vredno”, dodao je Đoković.

Đoković je istakao da je veoma zadovoljan svojom igrom u dosadašnjem delu prvog Gren slema sezone, a meč sa Raonićem proglasio je za svoj najbolji u Melburnu ove godine.

“Mnogo sam samokritičan. Ali, pokušavam da izvučem pozitivne stvari iz svakog meča. Nemam o mnogo čemu da se žalim o ovom meču, od prvog do poslednjeg gema sam odigrao kako sam želeo. Imao sam mnogo prilika za brejk, a jedan od ključeva trijumfa je bilo vraćanje loptice u igru. Mislio sam da imam više šansi od njega da osvojim poene i to sam dobro i radio. Ali, lakše je reći, nego uraditi, ali se osećam dobro po pitanju svoje igre u ovom trenutku”, naglasio je Novak.

Od početka takmičenja na “Melburn parku”, Đoković nije ispustio nijedan set, a evidentan je napredak na servisu, što je zasluga Borisa Bekera, po rečima srpskog tenisera.

“Definitivno je da Boris ima svoj doprinos, u to nema sumnje. Pridružio se timu pre godinu dana, već 12 meseci radimo zajedno. On blisko sarađuje sa Marijanom i ostatkom tima na unepređenju moje igre, jer želimo da je dovedemo na najviši nivo. Servis je jedan od zadataka, nešto što sam želeo da unapredim. Znam da moj servis nije jednako brz kao Milošev, ali pokušavam da dobijem neke besplatne poene zahvaljujući preciznosti i to mi ide od ruke u poslednjih desetak dana”, istakao je prvi reket sveta.

Na pitanje koliko mu je Beker pomogao po pitanju mentalnog pristupa mečevima, Novak je rekao:

“To je Borisov najveći doprinos meni. On je bio najbolji na svetu, ima Gren slem titule iza sebe, i shvata kakve prepreke i izazove, posebno mentalne, treba da pređem i sa kojima se suočavam tokom mečeva, posebno u završnim fazama turnira. O tome mnogo pričamo. Bilo nam je potrebno vreme da se razumemo, kakve su nam dnevne rutine, jer smo drugačiji ljudi, ali smo prošli kroz iste okolnosti i situacije u našim karijerama. U tome mi najviše pomaže”.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Bosna voli Noleta

28.01.2015 14:06

Svaka cast Nole. E sad se Wawrinki revansiraj za prosli poraz u cetvrtfinalu

ODGOVORITE
Name

GLAVNI GRAD REPUBLIKE SRPSKE SRPSKO SARAJEVO

28.01.2015 15:34

BRAVO NOVACE SRPSKI JUNACE SAMO NAPRED BOGTE BLAGOSOVIJO IDOBROTI DAO.NEDAJ TRON CISTI SVE REDOM :IDEMO DALJE SRPSKI JUNACE NEMAGA KOJIBI STAO NA CRTU NASEM NOVAKU KOJI SVE POBEDUJE KOJIGOD SE NADJE MORA BITI SRUSEN OD SRPSKOG JUNAKA NASEG NOVAKA.SRECNO NOLE VOLITE SRPSKA DIJASPORA OD ISTOKA DOZAPADA.NOLE IDEMO DALJE UZ BOZIJU POMOC SAMO NAPRED NAJ JACI SRECNO.

ODGOVORITE
Name

piperivi iz Srpskog SArajeva

28.01.2015 16:37

Vi iz S.SARAJEVA ne znate sta je tenis.

ODGOVORITE