NBA: Gostili se gosti!

Do sada je Srbija imala dvojicu reprezentativaca u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, a posle nove NBA noći taj broj bi mogao da se prepolovi.

Košarka 28.01.2015 | 14:20
NBA: Gostili se gosti!

Kako javljaju lokalni mediji iz Mineapolisa, Minesota Timbervulfsi ne nameravaju da dodatno produže saradnju sa Miroslavom Raduljicom, kome ove srede ističe drugi desetodnevni ugovor. Pitanje je koliko je ta informacija tačna, jer su i izvori prilično rezervisani u svojim tvrdnjama, ali ističu da su zdravstveni problemi u spoljnoj liniji tog NBA kluba isuviše veliki da bi sa čuvenom "bradom" bila nastavljena saradnja, odnosno da je prioritet da se, kako se zna i ume, anažuje neki bek.

O tome će se više znati kada ova sreda prođe i na američkom kontinentu, a na njemu je minule noći po srednjeevropskom vremenu odigrano je šest utakmica. Onaj drugi srpski reprezentativac, Ognjen Kuzmić, nije bio akter dramatične utakmice u kojoj je Golden Stejt posle 19 pobeda pred svojim navijačima izgubio. Kuzmić je, naime, imao obaveze u razvojnoj NBA ligi, gde je u porazu Santa Kruz Voriorsa od Bejkersfilda (89:102) odigrao 28 minuta i za to vreme bio najbolji skakač na meču (13), a zabeležio i deset poena, te po asistenciju i blokadu, dok je Miloš Milisavljević ostao neiskorišćena rezerva "ratnika".

A oni "pravi" ratnici, koji su mleli sve pred sobom, naišli su na previše tvrd orah. Čikago je do trijumfa od 111:113 stigao posle produžetka, koji je izborio domaćin, sekund i četiri desetinke pre kraja četvrte četvrtine, i to zahvaljujući "odbojci" Drejmonda Grina. Ipak, u dodatnih pet minuta Golden Stejt je popustio, a to je, sedam sekundi pre završetka, kaznio Derik Rouz pogotkom za kraj nestvarne serije lidera NBA lige, koji je od početka sezone kao domaćin izgubio samo od San Antonija, 11. novembra.

Rouz je tako postao heroj, ali mu noć i nije bila herojska: imao je rekordnih u karijeri 11 izgubljenih lopti, pogodio je 13 od 33 šuta, ali je taj trinaesti, suprotno svim praznovericama, bio najsrećniji. Na drugoj strani nije uspeo da mu uzvrati Klej Tompson, čiji je poslednji šut bio neprecizan, pa je završio takođe sa 30 poena, devet više od Stefa Karija (šut 9/23), a šest više od Dejvida Lija, koji je imao i devet skokova i šest asistencija. Kod Bulsa su se istakli visoki momci - Pau Gasol sa 18 poena, 16 skokova i četiri blokade, te Žoakim Noa sa 18 poena i 15 skokova.

NBA je noćas odlučila da se na Ol-star takmičenju nađu novajlija iz Minesota Zek Lavajn, Vučevićev saigrač iz Orlanda Viktor Oladipo, "dugajlija" Bruklina Mejson Plamli i krilo Milvokija, Janis Antetokumpo.

Rezultati:
Indijana - Toronto 91:104
Detroit - Klivlend 94:103
Majami - Milvoki 102:109
Dalas - Memfis 90:109
Golden Stejt - Čikago 111:113 (107:107)
LA Lejkers - Vašington 92:98

Komentari / 0

Ostavite komentar