Kozmetičke greške koje nas čine starijim

Šminkom želimo da sakrijemo sitne nedostatke lica, ali i naglasimo svoje prednosti – poput dugih trepavica, punijih usana ili izraženih jagodica. Međutim, u želji da se ulepšamo, ponekad preteramo, pa izazovemo sasvim suprotan efekat...

Moda i ljepota 28.01.2015 | 11:14
Kozmetičke greške koje nas čine starijim

Ove poteze definitivno bi trebalo da izbegavate u kozmetičkoj rutini...

Teška podloga - Nanošenje više slojeva podloge u kombinaciji s tečnim puderom kako bismo sakrili nesavršenosti lica potez je koji zrela koža ne podnosi. Umesto prekrivanja sitnih linija koje otkrivaju godine, teška podloga će sve te nesavršenosti dodatno “podcrtati” i naglasiti. Da biste izbrisali koju godinu s lica, upotrebljavajte prozračne podloge s reflektujućim česticama koje će vizualno osvežiti vaš ten.

Debeo sloj korektora - Isto važi i za nanošenje korektora. Koža lica na ovom je predelu izuzetno tanka, pa će svako preterivanje s proizvodima naglasiti tamne kolutove ispod očiju, bore i druge nesavršenosti. Birajte nežne i kvalitetne korektore kojima ćete pomoću nekoliko kapi ujednačiti ten.

Preterivanje sa senkom za oči - Sedefasta senka za oči u samo nekoliko poteza četkicom može svakodnevnu šminku da pretvori u glamuroznu varijantu . Ali ovaj tip senke nemojte da nanosite na spoljašnji rub kapka jer će naglasiti sitne bore u uglovima očiju. Umesto toga - naglasite unutrašnje. Na taj način 'otvorićete' pogled i pomladiti se za koju godinu.

Preterivanje s maskarom i olovkom za oči - Lepo nanesena maskara na trepavicama će naglasiti oči i ulepšati celo lice. Ipak, izbegavajte nanošenje maskare na donji deo trepavica, jer će ovaj potez usmeriti pažnju na bore ispod očiju, i pojačati podočnjake. Na donjem delu kapka izbegavajte i nanošenje olovke za očiju iz istih razloga.

Rumenilo na jagodicama - Nanošenje rumenila direktno na jagodice usmeriće pažnju na kožu koja je polako počela da gubiti elastičnost. Umesto toga se nasmešite i odgovarajućom četkom pređite po istaknutom delu obraza. Nemojte da zaboravite ni da izaberete dobro rumenilo – svetlijem tenu odgovaraju nežne ružičaste nijanse i boja breskve, a maslinastom nešto jače boje.

Neoprezno nanošenje karmina - Ukoliko ste naneli karmin na usne a prethodno ih niste uokvirili olovkom, može se desiti da vam se boja razmaže, i da tako naglasite sitne borice u uglovima. Ako želite vizualno da povećate usne, birajte olovku za oči nekoliko nijansi svetliju od karmina, dok će tamnija nijansa smanjiti usne.

Suviše pudera u prahu - Puder u prahu treba nanositi s oprezom, i to samo kako biste smanjili sjaj na licu. Drugim rečima, koristite ga samo na T zoni koja podrazumeva čelo, liniju nosa i brade, a izbegavajte “betoniranje” lica, odnosno debeo sloj praha na celoj površini lica. 

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar