Meteorolozi se izvinili zbog pogrešne prognoze

Na desetine miliona ljudi duž američke Istočne obale potražili su sklonište uoči najavljene „mećave opasne po život”, koja, međutim, nije ispunila prognoze da će biti jedna od najgorih ikada viđenih u tom dijelu SAD.
Meterolog Nacionalne meteorološke službe za Njujork Geri Satkovski izvinio se građanima preko Tvitera zbog pogrešne prognoze, javio je Si-Bi-Es.

Svijet 28.01.2015 | 10:48
Meteorolozi se izvinili zbog pogrešne prognoze

Prognostičari američke Nacionalne meteorološke službe prvobitno su saopštili da oluja može da donese do metar snijega uz vjetar uraganske jačine, ali su prognoze o jačini oluje danas znatno ublažene.

Prognostičari su tvrdili da će Nova Engleska najgore proći, ali ni tamo nije toliko loše kao što se očekivalo, prenose mediji.

Prognoza visine snježnog pokrivača je, u međuvremenu, znatno smanjena i sada se očekuje od 20 centimetara snijega u Njujorku do pola metra u istočnom okrugu Sufolk, javljaju američki mediji.

Paralizujuća snježna oluja, sa zasljepljujućim snijegom i ledenim vjetrom u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu, izostala je mada je u tim državama uvedena vanredna situacija uz zabrane letova, zatvaranje škola, obustavljanje tranzita i zaustavljanje javnog prevoza.

Više od 7.100 letova je otkazano, dok je Menhetn opustio pošto su se putnici koji koriste javni prevoz krenuli ranije kućama, ostavljajući za sobom sablasno tihe i puste ulice.

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio reagovao je na kritike da su zvaničnici tog grada pretjerano reagovali na opasnost od snežne oluje.

„Ovo je scenario bolje spriječiti, nego liječiti. Učinili smo ono što je bilo neophodno da bi svi bili bezbjedni”, rekao je de Blazio za Si-En-En.

Komentari / 0

Ostavite komentar