Islamisti prijete Obami, Japanu...

Pripadnici Islamske države emitovali su tri nova video snimka, u kojima prete da će ubiti jordanske i japanske taoce, ali i uputili direktnu pretnju američkom predsedniku Baraku Obami da će mu odseći glavu u Beloj kući, javila je američka televizija "Foks njuz".

Svijet 28.01.2015 | 07:55
Islamisti prijete Obami, Japanu...

U jednoj video poruci, trojica boraca Islamske države stoje iznad jednog kurdskog borca koji kleči dok jedan od boraca poručuje Obami da će doći u Ameriku.

"Znaj Obama da ćemo doći u Belu kući i tamo ti otseći glavu", rekao je taj borac na arapskom.

Ekstremisti su takođe upozorili i evropske države Francusku i Belgiju kojima su poručili da će ih posetiti i tamo izvesti napade automobilima-bombama i eksplozivom.

U posebnoj poruci Islamska država je zapretila da japanski talac i jordanski pilot koje oni drže zatočene, imaju još manje od 24 sata života i traže oslobadanje iz jordanskog zatvora Sadžide al-Rišavi koja je osuđena na devet godina zatvora nakon što je priznala svoje učešće u napadima na hotelu u Amanu pri čemu je poginulo najmanje 57 ljudi.

Islamska država do sada je, odsecanjem glave, pogubila više stranih talaca i objavljivala video snimke tih pogubljenja, podseća agencija Rojters.

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Grga

28.01.2015 09:08

Ko bi reko da su muslimani ovako krvolocni.

ODGOVORITE
Name

yx

28.01.2015 09:18

Deca prete da će dići ruku na oca stvoritelja.

ODGOVORITE
Name

Md

28.01.2015 09:32

Da hocete uraditi sto kazete bilo bi super.

ODGOVORITE
Name

Grga

28.01.2015 09:37

Za Md ... Ma znas kakvi su ovi smradovi samo onako baljezgaju. Ne mogu uci u jedan gradic gdje su goloruki Kurdi da mogu uci u Bijelu kucu.

ODGOVORITE
Name

musliman

28.01.2015 11:17

Više Amerikanaca u Americi prijeti da će ubiti Obamu nego tih "Vehabija" ali činjenica je da Americi odgovara radikalizacija Islamskog svjeta zbog njihovih interesa.

ODGOVORITE
Name

GORAN VRS

28.01.2015 12:48

Oni su stvorili ISS,ISIL,ALNUSRU,AL KAIDU,Boko Haram a sve u cilju otimanja prirodnih bogastava od Iraka,Libije,Sirije,Nigerije...Sve dodje na naplatu pa ce tako i finansiranje fasista u Ukrajini platiti upravo ove NATO demokrate koje sada prosipaju pamet milijardama ljudi dok nevinim ljudima ubijaju djecu u ime profita onih jedan posto sadista koji posjeduju vecinu kapitala na kugli zemaljskoj te odlucuju cija su djeca vrjedna zivota a cija za njihov profit moraju umrjeti.SVE DODJE NA NAPLATU!Istorija je oduvjek bila uciteljica zivota ako si imalo pametan.AMIN

ODGOVORITE
Name

ЖИКА Ж

28.01.2015 12:51

САМО СЕ ВИ ТЈЕШИТЕ ПО ТОЈ ВАШОЈ ЕУ. БУДУЋИ ПРЕДСЈЕДНИЦИ ВАШИХ ДРЖАВА ЗАКЛИЊАЋЕ СЕ У КУРАН.

ODGOVORITE
Name

TINA

28.01.2015 13:27

CRNI ČOVJEK U BIJELOJ KUĆI "NE IDE" ŠTO JES JES! A POGOTOVO ŠTO JE MUSLIMAN!

ODGOVORITE