Svi studenti ubijeni i spaljeni

Priznanja i forenzički dokazi pokazuju da je više od 40 studenata, koji su nestali u septembru, ubijeno i potom spaljeno na đubrištu u meksičkoj državi Gerero.

Svijet 27.01.2015 | 22:58
Svi studenti ubijeni i spaljeni

Glavni tužilac Meksika Hesus Muriljo Karam je otkrio detalje istrage, za koju je rekao da je dokazala da je vatra bila dovoljno jaka da spali 43 studenta do neprepoznatljivosti.

Do sada su ostaci samo jedne žrtve identifikovani u jednoj laboratoriji u Austriji, koja je navela da je nemoguće da identifikuje ostale posmrtne ostatke. Roditelji i rodbina nestalih studenata odbacuju ovaj zaključak istrage.

Oni su u više navrata kritikovali vladu Meksika, navodeći da su njeni zaključci neprihvatljivi. Studenti učiteljskog fakulteta nestali su 26. septembra, kada ih je zaustavila policija Iguale i predala jednoj narko bandi. Tužilaštvo Meksika je ranije navelo da su ih članovi bande ubili i spalili njihova tela.

Potraga za nestalim studentima izbacila je na videlo brojne nepovezane grobnice oko Iguale, nad kojom kontrolu ima narko banda Gereros Unidos.

Više od 70 ljudi uhapšeno je u vezi sa njihovim nestankom, uključujući i gradonačelnika Iguale Hosea Luisa Abarke, i njegovu ženu Mariju de los Anheles Pinedu, koji su početkom novembra privedeni u Meksiko Sitiju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Opozicija

27.01.2015 22:43

Ovo Zeljka gleda i kaze staaaaa vi hoceeeteeeee vidite sta rade student'ma u svijetu ...

ODGOVORITE