Todorić: Ima Luku ko da zamjeni!

Sportski direktor Partizana kaže da će minuti Luke Bogdanovića biti raspoređeni u okviru postojećeg sastava.

Košarka 27.01.2015 | 22:40
Todorić: Ima Luku ko da zamjeni!

Luka Bogdanović iznenada je napustio Partizan i postao član španskog prvoligaša Morabank Andore, ali u taboru srpskog šampiona bili su spremni na to još kada su početkom oktobra sklopili tzv. otvoreni ugovor sa iskusnom "četvorkom".

"Bogdanović je trenirao sa nama celog leta i pošto nije pronašao inostrani angažman, dogovorili smo se da pomognemo mi njemu i on nama, uz mogućnost da ode kada mu se ukaže dobra prilika. To je i svrha 'otvorenog' ugovora", kaže za MONDO sportski direktor kluba Dragan Todorić.

"Odradio je korektan posao, dobro se ponašao i pomogao u skladu sa svojim mogućnostima. Hvala mu na tome, on je bio i ostaće deo Partizana".

Bogdanović je registrovan za meč trećeg kola protiv Cedevite i od tada je propustio samo jednu utakmicu ABA lige, protiv Krke u Novom Mestu.

Nastupio je na 16 utakmica, u proseku je beležio 3,8 poena i 2,7 skokova, a uloga i minutaža su mu varirale u odnosu na okolnosti. Nekada je igrao preko 20, pa i preko 30 minuta, nekada samo minut.

Otkako se ekipa kompletirala, oporavkom Eda Murića, protiv Metalca je odigrao jedan minut, a protiv Igokee 11.

Iako je Duško Vujošević na unutrašnjim pozicijama do sada najčešće rotirao četvoricu igrača (Milutinov, Gagić, Mačvan, Bogdanović - Bezbradica je igrao tek simbolično), Todorić kaže da to ne znači da će rotacija Bogdanovićevim odlaskom spasti na samo trojicu.

"U ovom timu ima igrača koji mogu da dobiju neki minut na tim pozicijama. To su Murić, Pavlović i da ne nabrajam dalje, to je posao Duleta Vujoševića..."

"Nije svejedno kada neko provede sa ekipom tri-četiri meseca. Naravno da bi bilo bolje da je Bogdanović ostao, ali mislim da nam ovo ne remeti planove i da neće biti veliki hendikep", zaključio je Todorić.

Drugi boravak Luke Bogdanovića u Partizanu ostaće upamćen najpre po nekoliko dobrih utakmica u Evrokupu, na gostovanjima Hapoelu, Banvitu i Asesoftu, kada je postizao 15 ili više poena i "cepao mrežice" šutevima van linije 6,75 metara.

Dakle, Partizan će nastaviti sezonu sa Milanom Mačvanom kao osnovnim igračem na poziciji krilnog centra, a u zavisnosti od protivnika i taktičkih zamisli, menjaće ga ili Gagić (dugo je bio alternativa i Lovernju), ili neki od nižih igrača.

Edo Murić visok je 202, Saša Pavlović 201 centimetar, dok iz drugog plana čeka šansu Nemanja Bezbradica (207).

Koliko kvalitetno Murić ili Pavlović mogu da odgovore zadacima na poziciji više od one koju normalno igraju, pokazaće teren, počev od subotnjeg gostovanja u Skoplju protiv MZT-a, koji na "četvorci" ima Uroša Lučića (207) i Ovena Klasena (208).

U svakom slučaju, biće situacija u kojima će Vujošević morati da bude kreativniji nego do sada, pa eto i novog izazova iskusnom strategu.

Komentari / 0

Ostavite komentar