Suarez u krizi?! Ma, biće on opet onaj stari!

Ove sezone samo jedan gol za Barsu van stadiona Kamp Nou. Ali vrlo slične probleme Urugvajac je imao i u Groningenu i u Liverpulu, pa ih je prevazišao.

Fudbal 27.01.2015 | 21:20
Suarez u krizi?! Ma, biće on opet onaj stari!

Ubitačni trozubac zbog kojih ambiciozni čelnici Barselone noćima nisu spavali počeo je polako da dobija obrise onoga što bi na koncu trebalo da bude. Ali nepobitna je činjenica da je Luis Suarez najveći razlog što pred napadačkim triom Barse rivalima već sada ne klecaju kolena. Urugvajac je naime ove sezone postigao svega pet golova za Blaugranu, a ono što posebno bode oči je samo jedan na strani.

Desilo se to još 25. novembra na gostovanju kod APOEL-a u Nikoziji. Redak slučaj kad je golgeter takvog kalibra u pitanju. Navijači se već brinu. Četiri već gostovanja bez Suarezovog imena u listi strelaca. Da nije uprava pogrešila kada se odrekla Aleksisa Sančeza? Pa on blista u Arsenalu.

Stiče se ipak utisak da je rano za tako pesimističke procene posebno s obzirom na to da Suarezu ovo nije prvi put da je njegov kvalitet stavljen na test. Vrlo slične situacije imao je i kada je dolazio u Groningen, pa kasnije i u Liverpul.

U sezoni 2006/2007, prvoj u evropskom fudbalu, nanizao je šest uzastopnih mečeva u dresu Groningena bez postignutog gola van Euroborga. Od 22. oktobra 2006. sve do 21. januara 2007. kada je zatresao mrežu Vitesea.

U sezoni 2011/2012 kada je zadužio opremu Liverpula brzo je protiv Sanderlenda pregrmeo taj pritisak prvenca, ali je potom postio narednih pet utakmica. Prekinuo ga je baš tamo gde je najvažnije – na Old Trafordu protiv Mančester junajteda. Čak i u poslednjoj sezoni na Enfildu, onoj najboljoj u kojoj je postigao 31 gol, imao je trenutke praznog hoda. Recimo od 25. januara 2014. i FA kup susreta sa Bornmutom pa sve do 1. marta i gola Sautemptonu.

Ali svaki put je Suarez znao kako da reaguje. Kvalitet je uvek isplivao na površinu. Trebalo bi to da znaju u taboru madridskog Atletika pred sutrašnji okršaj u Kupu kralja. Možda Suarezova haubica opet proradi tamo gde je najteže?

Komentari / 0

Ostavite komentar