AO: Mari lako preko Kirjosa do Berdiha!

Britanac Endi Mari igraće protiv Tomaša Berdiha u polufinalu ovogodišnjeg Australijan opena.

Tenis 27.01.2015 | 12:20
AO: Mari lako preko Kirjosa do Berdiha!

Mari je u četvrtfinalu pobedio domaćeg favorita Nika Kirjosa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 6:3.

Talentovani Kirjos nije mogao da pruži ozbiljniji otpor Mariju. Imao je šansu u taj-brejku drugog seta kada je imao dva servisa prvi vođstvu od 4:3, ali Mari je ipak pokazao da je u ovom trenutku za klasu bolji igrač.

Bio je miran od početka iako je Kirjos imao veliku podršku sa tribina, sačekao je svoje greške i vratio se u polufinale Australijan opena gde ga čeka Tomaš Berdih. Čeh je prethodno sjajnom igrom deklasirao Rafaela Nadala sa 3-0 u setovima.

Zanimljivo je da Berdih vodi sa 6:4 u međsuobnim duelima sa Marijem , a dobio je i dva poslednja duela koja su odigrali 2013.

Iako je Kirjos prebrodio startnu nervozu na Rod Lejver areni pošto je dobio uvodna dva servis gema, Mari je bio miran, napravio je brejk u šestom gemu sačekavši grešku rivala, a onda je bez problema stigao do 5:2.

Imao je Mari u osmom gemu dve set lopte koje nije iskoristio, ali već u sledećem gemu an svoj servis je okončao posao za 32 minuta - 6:3.

Kirjos je mnogo bolje zaigrao u drugom setu. Počeo je da čita Marijevu igru, ali ipak nije uspevao da stigne do brejka. Tako je ostalo sve do taj-brejka.

Mari je taj-brejk počeo odlično, napravio je mini-brejk na startu i poveo sa 2:0, ali Kirjos se vratio i imao je odličnu situaciju. Vodio je 4:3, imao je i dva servisa, ali je oba poena izgubio. Ni tu nije bio kraj, Mari je napravio duplu servis grešku, ali je drugi poen dobio, a zatim je napravivši još jedan mini-brejk uspeo da dođe i do drugog seta – 7:5.

U trećem setu sve je išlo po Marijevom planu dok nije napravio brejk. Poveo je sa 4:2, delovalo je da je kraj blizu, ali Kirjos je upravo tada napravio prvi brejk na meču. Povratak Kirjosa kratko je trajao, pošto je Mari odmah vratio prednost brejka, a onda je i odservira za pobedu i plasman u polufinale.

Komentari / 0

Ostavite komentar