''Parada ponosa'' i stadion Voždovca! Kakva je tu veza?!

Beogradski superligaš još nema saglasnost MUP-a da na krovu tržnog centra organizuje utakmice "visokog rizika".

Fudbal 27.01.2015 | 21:00
''Parada ponosa'' i stadion Voždovca! Kakva je tu veza?!

Od ulaska u Superligu, leta 2013, Voždovac je najatraktivnije utakmice - protiv Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i Rada - morao da igra na neutralnom terenu, na stadionu Obilića. Iako ima svoj, novi stadion.

Veljko Ilić, direktor klupskog sektora za razvoj i marketing, kaže za "Sportski žurnal" da su u međuvremenu otklonjeni svi problemi na koje su ukazivali nadležni organi, da su prikupljene sve dozvole i saglasnosti, ali da su mečevi "visokog rizika" još pod znakom pitanja.

Na proleće Voždovac dočekuje Zvezdu i Vojvodinu.

"Odobrenje FSS dobili smo još jesenas, poslednja brana je takozvana 'slobodna procena MUP-a'. Situacija je slična onoj sa 'Paradom ponosa'. Može da se održi ako MUP proceni da su ispunjeni svi bezbednosni uslovi", kaže Ilić za "Žurnal".

Voždovčani su preduzeli mere na sprečavanju požara u slučaju upotrebe i bacanja pirotehničkih sredstava, regulisali zaštitne ograde, evakuacioni put, prostor za TV kamere...

"Spremni smo da za četiri kritične utakmice smanjimo kapacitet sa 5.200 sedećih mesta na 1.000, 750, 500... Ne bežimo ni od pomeranja termina na 21 ili 22 časa, kada bi i tržni centar bio zatvoren i siguran", dodao je Ilić.

"Uradili smo sve što je do nas, zaista nema smisla da igramo kao gosti na stadionu Obilića. Ta praksa je mnogo uticala da sedmo kolo Superlige dočekamo bez osvojenog boda".

Podsećamo da je Voždovac od prva tri meča kao domaćin, dva igrao na Vračaru i izgubio od Partizana 1:3, a od Rada čak 1:6.

"Zmajevi" su završili jesen na deobi 10. do 13. pozicije, osvojivši 16 bodova iz preostalih devet mečeva, uključujući dve pobede i tri remija u poslednjih pet kola.

Komentari / 0

Ostavite komentar