AO: Berdih - Nadal 3:0, reakcije

Češki teniser Tomaš Berdih izjavio je da se za meč sa Nadalom drugačije pripremao što mu je na kraju donelo trijumf. Treći reket sveta Rafael Nadal istakao je da nije bio dovoljno konkurentan u porazu od Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Australijan Opena 3:0 (6:2, 6:0, 7:5).

Tenis 27.01.2015 | 13:00
AO: Berdih - Nadal 3:0, reakcije

Berdih se plasirao u polufinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad Rafaelom Nadalom sa 6:2, 6:0, 7:6.

Tomaš je pobedio posle 17 uzastopnih neuspeha protiv španskog tenisera i sprečio ga da obori rekord po broju vezanih pobeda nad jednim igračem.

„Napravio sam dobar plan i odlično ga se pridržavao. To je bila razlika u odnosu na druge mečeve“, objasnio je Berdih razlog uspeha.

On se potom osvrnuo na sam meč protiv trećeg tenisera sveta.

„Igrate protiv jednog od najboljih igrača u istoriji tenisa i morate očekivati da će 'izvući' nešto. Igrate protiv Rafe, morate biti spremni od prvog poena. Pokušavao sam sebe da stavim u najbolju moguću poziciju i igram poen po poen“, dodao je Tomaš.

Posle velike pobede nad Nadalom apetiti su porasli sedmom igraču na ATP listi.

„Cilj je biti na vrhu, ali morate se popeti stepenik po stepenik. Osećam se snažno i spremno, i želim da idem do kraja“, naveo je Čeh.

On će se za plasman u finale boriti sa pobednikom meča Endi Mari – Nik Kirjos.

„Nadam se da će vas momci zabavljati dugim mečom. Želite da gledate tenis, zar ne?“, našalio se Berdih na kraju razgovora.

Španski teniser je istakoa da je zadovoljan igrom u trećem setu, ali da to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

"Očigledno je da mi je falilo nešto da budem konkurentan, kao u trećem setu, tada sam igrao na pravi način. Ipak pre toga nisam imao samopouzdanje, nisam kontrolisao igru i imao sam jako kratke udarce, mnogo sam olakšao protivniku", rekao je Nadal.

Nekadašnji svetski broj jedan nije tražio izgovore i izjavio je da se tokom meča osećao dobro.

„Osećao sam se dobro, samo ovo nije bio moj dan. Bio sam van ritma i protivnik me je nadigrao“, zaključio je Nadal.

Španac je dodao da je teško vratiti se posle povrede, ali da to za njega nije ništa novo.

„Kada vas muče povrede teško je vratiti se. Moram da nastavim da radim i budem spreman za sledeći turnir. Počeci su uvek teški, ali sezona je duga. Ovo nije prvi put da sam povređen i da se vraćam“, dodao je Nadal.

Osvrnuo se i na izgubljeni treći set i rekao da u sportu ne postoji „ako“, te da ne razmišlja o tome šta bi bilo da je dobio taj set.

„Ako ne postoji u sportu, u tome je stvar. Morate sve sami da uradite i sebi obezbedite. Izgubio sam u tri seta, nije bilo šanse da uđem u četvrti i to je to“, rekao je Nadal.

Najbolji španski teniser pohvalio je svog protivnika i istakao da mu je drago što se najbolji igrači nalaze u završnici turnira.

„Ne znam da li on može da dođe do samog kraja, ima toliko dobrih tenisera koji su u formi. Endi Mari igra dobro, videćemo. Tomas je u formi i drago mi je što se najbolji igrači u završnici turnira. Tomas je već dugo u vrhu svetskog tenisa i zaslužuje tu da bude“, zaključio je Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar