NBA: Dva meča odložena, Klipersi pet u nizu!

U noći između ponedeljka i utorka odigrano je pet utakmica NBA lige pošto dve nisu mogle da počnu zbog jake snežne oluje koja je zahvatila područje Njujorka, tako da Bruklin i Portland na jednoj, te Niksi i Sakramento na drugoj strani, nisu mogli da odmere snage. Los Anđeles Klipersi došli do petog trijumfa u nizu pošto su na svom terenu bili jači od Denvera sa 102:98, a Oklahoma nije imala problema protiv Minesote 92:84. Memfis je savladao Orlando sa 103:94, dok je Boston odneo pobedu iz Jute 99:90.

Košarka 27.01.2015 | 10:40
NBA: Dva meča odložena, Klipersi pet u nizu!

Zastrašujuća oluja koja je harala Njujorkom nije dozvolila Niksima i Netsima da ugoste svoje protivnike, dok su turisti, koji su se zatekli u tom gradu, slikali mećavu koja nije pokazivala znake jenjavanja, tako da organizator ništa nije mogao po tom pitanju da učini.

Utakmica Niksa i Sakramenta biće odigrana trećeg marta, dok je NBA liga odlučila da susret Netsa i Portlanda premesti za šesti april.

Klipersi su nastavili sa dobrim partijama i ostavili pet pobeda iza sebe poraz od Majamija koji je zabrinuo navijače tima iz Los Anđelesa. Ovoga puta, pao je Denver kojem najjača sila nije došla odakle je očekivao, jer je sjajnu partiju pružio Džamal Kroford koji je i povukao svoju ekipu do pobede sa 23 poena.

Blejk Grifin je, i pored nešto slabijeg izdanja, došao do dabl-dabl učinka sa 14 poena i 10 asistencija, dok je Kris Pol ubacio jedan poen više. U odličnom svetlu pokazao se Met Barns koji je dao 18 poena uz dobar procenat šuta (2/4 za tri, 5/7 za dva i 2/2 sa slobodnih bacanja).

Sa druge strane, Taj Loson je došao do 19 poena i 11 asistencija, dok su Vilson Čendler i aron Aflalo dali po poen manje.

Minesota nije mogla da parira Oklahomi, iako u domaćem sastavu nije bilo povređenog Duranta. Tanderi su odsustvo "Durantule" nadomestili odličnom kolektivnom igrom, pa je pet igrača zabeležilo dvocifreni učinak. Rasel Vestbruk je bio predvodnik napada na "vukove" sa 18 poena, dok su Morou i Džekson dali po 14 poena.

Sjajnu partiju pružio je Serž Ibaka koji je uz 13 poena dodao 19 skokova, a u formu polako ulazi i Dion Vejters koji je dao 10 poena.

Obrva je ponovo dominantna, a to je i pokazala protiv Filadelfije. Entoni Dejvis je sa 32 poena i 10 skokova skoro sam doneo pobedu Nju Orleansu protiv protivnika koji i za slabije nema odgovora, tako da je Dejvis imao odličnu podlogu da se pokaže pre početka Ol stara.

Njemu je najviše pomogao Rajan Anderson sa 19, a Erik Gordon je postigao 13 poena. Na drugoj strani, Kej Džej Mekdanijels je ubacio 16 poena, a Sims i Mba a Mute po 14 poena, što nije bilo dovoljno da se parira "pelikanima".

NBA liga, rezultati:
Memfis - Orlando 103:94
Nju Orleans - Filadelfija 99:74
Oklahoma - Minesota 92:84
Juta - Boston 90:99
LA Klipers - Denver 102:98
Bruklin - Portland odloženo
Njujork - Sakramento odloženo

Komentari / 0

Ostavite komentar