KGB (1988) podmetnuo mladog Putina da isprovocira predsjednika Regana

Fotografija nastala pre više od 20 godina na Crvenom trgu u Moskvi upućuje na to da je tadašnji agent KGB, a danas predsednik Rusije, Vladimir Putin bio deo zavere kako bi zbunio Ronalda Regana tokom njegove prve posete toj zemlji, tvrdi zvanični fotograf predsednika SAD Braka Obame Pit Souza.

Svijet 26.01.2015 | 21:30
KGB (1988) podmetnuo mladog Putina da isprovocira predsjednika Regana

Iako zvanični Kremljin redovno objavljuje Putinove fotografije, gde se nekada vidi i polugo kako lovi, peca, jaše - sada je vrhu ruske države zasmetala ova fotografija.

Kako tvrde ovo je pokušaj Obamine administracije da diskredituje Putina. Ruski eksperti tvrde da na slici nije Putin, dok Souza tvrdi suprotno.

On kaže da je fotografija nastala u leto 1988. godine kada su Mihail Gorbačov i Ronald Regan obilazili Crveni trg. Souza je bio član američke delegacije kao zvanični fotograf Ronalda Regana.

Regan je prišao da se pozdravi sa nekolicinom ruskih turista koji su, kako navodi, trebalo da postave nekoliko nezgodnih pitanja Reganu u vezi sa izveštajem SAD o ljudskim pravima.

Pit Souza je posvedočio da mu je jedan od članova Tajne službe rekao da su turisti ustvari KGB agenti.

"Ovo je fotografija koju imam u svom albumu. Levo na slici se vidi čovek, jedan od turista, sa fotoaparatom oko vrata. Potvrđeno mi je da je na slici Vladimir Putin", kaže Souza.

Eksperti u Moskvi nisu toliko ubeđeni u ovu teoriju.

Oni tvrde da je Putin u vreme Reganove posete Moskvi bio na zadatku u Drezdenu. On je tada bio KGB agent srednjeg ranga pa samim tim nije mogao da bude opozvan u Moskvu za novi posao u slučaju "Regan".

Navodi se da je čovek na fotografiji mnogo mršaviji od Putina u vreme kada je radio kao agent KGB.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

VUNA

26.01.2015 21:02

Pa ovi amerikanci se stvarno boje Putina. On je amerikancima mnogo ranije pravio probleme, pa i danas dan.

ODGOVORITE
Name

Tamo Daleko Breee

26.01.2015 21:05

Ovima se Putin pricinjava bre na svako cose, a ako je to Putin na sliku onda sam ja Leonardo de Caprio....

ODGOVORITE
Name

Md

26.01.2015 21:25

Ovi ludi kauboji su stvarno ludi,njima se pricinjava Putin kao u crtanom filmu gdje god pogledaju vide Putina,

ODGOVORITE
Name

Strah

26.01.2015 21:54

A OVAJ MALI KOJI PRUZA RUKU JE MEDVEDEV.

ODGOVORITE
Name

niko_bitan

26.01.2015 22:34

I jedni i drugi su g..na, od Putina do Regana i nazad.Svjetski i belosvjetski hostapleri, jedan glumac a drugi spijun po toj logici Bata Živojinovic je trebao biti na vlasti a Boga mi i oni iz Udbe su mogli uci. Je.. drzave gdje takvi ljudi vladaju i gdje su vladali. Ni jedan se ne moze pohvaliti doktoratima ili otkricima korisnim za covjecanstvo i sto covjek vise zna ukapira da je to sve hrpa g...na.

ODGOVORITE
Name

Fotograf

27.01.2015 06:16

Ova informacija ne odgovara istini. Na slici nije Putin (imate nekoliko njegovih fotografija iz istog perioda na internetu pa možete uporediti a najviše zbog činjenice da je Putin nizak rastom te da je tada imao 36 godina). Zabuna je u sledećem: nije Putin već bivši ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov koji je završio strane jezike (Engleski govorio perfektno) kasnije specijalizirao konraobavještajni rad i bio dugogodišnji Putinov kolega u KGB-u, kasnije politici. Sličnost je očigledna što možete lako provjeriti na internetu tražeći "Sergei Ivanov".

ODGOVORITE