Video: Drogba otkrio - Anri mi je idol!

"On je oduvek bio igrač na kojeg sam se ugledao. Bio je prava inspiracija za mene", rekao je miljenik Plavaca.

Fudbal 27.01.2015 | 08:20
Video: Drogba otkrio - Anri mi je idol!

Posle mini turneje i igara u Šangaju i Galatasaraju Didije Drogba se vratio kući! U dresu Čelsija ostvario je sve, terorisao mreže kako je stigao, osvojio sve najveće trofeje, bio najbolji među najboljima, a zbog sveukupnog doprinosa koji je dao za razvoj fudbala tokom prethodne decenije i po, Drogba je u Londonu dobio prestižnu nagradu Udruženja fudbalskih novinara i tako se upisao u zlatnu knjigu fudbalskih legendi.

U intervjuu koji je dao posle svečane ceremonije, vremešni golgeter obradovao je navijače Čelsija, pošto je poručio da se nada da će i po završetku karijere dobiti mesto u nekoj od klupskih fotelja. Međutim, ono što je još interesantnije jeste da je Drogba otkrio i kojem se igraču klanjao i ko mu je bio najveći uzor. Zanimljivo, u pitanju je legendarni as Arsenala - Tijeri Anri.
"Tijeri je tip igrača kojeg sam oduvek voleo da pratim i gledam i uvek sam želeo da budem kao on. Gledajuće sve golove koje je postigao i trofeje koje je podigao u Arsenalu i Barseloni, Svetsko prvenstvo sa Francuskom... On je oduvek bio igrač na kojeg sam se ugledao. Bio je prava inspiracija za mene", rekao je Drogba.

Anri je istu nagradu osvojio 2011. godine, a 37-godišnji as Plavaca rekao je da je za njega velika čast to što se njegovo ime našlo pored majstora iz Francuske.
"Ono što sam postigao igrajući za Čelsi je daleko od onoga što sam ja ikada očekivao. Čelsiju sam dao najbolje godine svoje karijere".

Drogba je otkrio i koga smatra najvećim prijateljem.
"Žoze Murinjo, jer je uvek bio iskren sa mnom. Nalazimo se u svetu gde moraš da se takmičiš kako bi bio najbolji. A on mi uvek kaže:'Ako se ne budeš takmičio za svoje mesto u timu, nećeš igrati'. To je oduvek bilo ono čemu sam težio, a to koliko međusobnog poverenja i poštovanja imamo, to je svima poznato", zaključio je Drogba.

Komentari / 0

Ostavite komentar