Svetosavska akademija u Ugljeviku

U susret Savindanu, u Ugljeviku je održana Svetosavska akademija na kojoj su učesnici akademije, podsjetili na veliki značaj koji je Sveti Sava imao za srpski narod.

Republika Srpska 26.01.2015 | 18:55
Svetosavska akademija u Ugljeviku

Učešće u Svetosavskoj akademiji ove godine su uzeli Etno grupa kuluturno umjetničkog društva Rudar, Hor i dramska sekcija srednje škole iz Ugljevika, Osnovna muzička škola.

„Ove godine smo se oslonili na domaće snage. Poučeni pozitivnim iskustvom prošle godine i zaista sala je bila dupke puna“, kaže Marko Tomić iz Svetosavske omladinske zajednice, Ugljevik.

„Zista smo puni sreće i radosti u dane kada proslavljamo krsnu slavu, školsku slavu Svetog Savu, a on je prije svega bio graditelj, stvaralac“, izjavio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.“

Po prvi put na svetosavskoj akademiji učestvovao je i crkveni Hor „Teodul“.

„Pjevali smo dvije pjesme koje smo izvodili na Liturgiji. I jednu pjesmu koja govori o smisli hrišćanskog života, o preporodu ljudi nakon što upoznaju vjeru u Hrista“, kaže Božana cvijić iz crkvenog hora „Teodul“.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko tuzlanski Hrizostom – poručio je omladini da njeguje pravoslavnu vjeru, hrišćanske vriline jer je to jedino siguran put u savremenom dobu.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

26.01.2015 18:32

Bravo Ugljevicani, bravo.

ODGOVORITE
Name

Миленко Рикић

26.01.2015 18:37

Угљевик је најљепши грaд Републике Српске. Мали али зато прави, једино га квари Електрана са корупцијом и криминалним руководством СНСДа.

ODGOVORITE
Name

GAVRILO PRINCIP VELIKA SRBIJA.

27.01.2015 13:06

BRAVO UGLJEVICANI NEKSE ZNA GDJEJE ISTOK REPUBLIKE SRPSKE I PRAVOSLAVLJE SVETOG SAVE.NEKAJE SA SRCOM GDJESE SLAVIJO TU I POMOGO.UGLJEVIK BIJELJENA I LOPARE NEKAJE SA SRECOM UMIRU SLOZI I LJUBAVI JEDNI PREMA DRGIMA .DAZIVIMO SVIU SLOZI SVETI SAVO TI POMOZI AMIN.

ODGOVORITE