Real predstavio Lukasa Silvu

„Došao sam da učim, ali i da pomognem ekipi da osvoji 11. titulu prvaka Evrope“, poručio na promociji Lukas Silva koji će biti konkurent Toniju Krosu za poziciju zadnjeg veznog.

Fudbal 27.01.2015 | 08:40
Real predstavio Lukasa Silvu

Sve je bilo uobičajeno, od sletanja na aerodrom, lekarskih pregleda, parafiranja ugovora, od prezentacije i obilaska stadiona u društvu predsedika Florentina Pereza, koji mu je pokazao bogatu istoriju Reala. Jedino što odudara od ustaljenog šablona je priznanje nove akvizicije Madriđana Lukasa Silve (21) da je pristao da mu se smanji plata ne bi li iz Kruzeira prešao u tabor šampiona Evrope.

„Tačno je, odrekao sam deset odsto prava na prihode iz mog ugovora kako bih prešao u Real. Dobio sam jedinstvenu priliku i nisam želeo da je propustim“, rekao je doskorašnji vezista dvostrukog uzastopnog prvaka Brazila.

On će u ekipi Karla Anćelotija ojačati konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog. A ona je fantastična, pošto se za jedno mesto bore Toni Kros, Sami Kedira, Asijer Iljaramendi (na pragu odlaska u Atletik Bilbao), a povremeno - kad se oporavi - tu može da igra i znatno ofanzivniji Luka Modrić.

„Biće mi zadovoljstvo da sarađujem sa fudbalerom kao što je Kros, kome ide baš dobro u Realu. Treninzi i igranje u paru sa Nemcom značiće mi na jačanju samopouzdanju. Došao sam da učim, ali i da pomognem i da igram Španijii kao što sam u Kruzeiru. Mogu da kažem da me odlikuje dobra tehnika, kao i da ne gubim lopte. Pokušaću svojim partijama da upostavim ravnotežu između linija tima“.

Pošto su Španci na račun Kruzeuira prebacili 13.000.000 evra Lukas Silva je parafirao ugovor do juna 2020. godine i na poleđini dresa će nositi broj 16.
„Srećan sam što sam ostvario san da pređem u Real, za ovaj klub sam navijao još kao dečak, a jednom me tata doveo na stadion mene i brata da gledamo utakmicu Madrišana i od tad mi se sviđa klub. Spreman sam da ponosno nosim dres Reala. Zadovoljan sam što nastavljam tradiciju Brazilaca u Madridu. Znam da su ovde dubok trag ostavili Ronaldo, Roberto Karlos i Kaka, da je igrao Žulio Baptista i nadam se da ću poput njih i ja pisati istoriju“.

Ambicije su mu kristalno jasne.
„Znam da Real napada trofeje u svim takmičenjima, gledao sam kako je prošle godine osvojio Ligu šampiona i bio sam uzbuđen zbog toga, a nadam se da ću pomoći timu da i 11. put bude prvak Evrope“, dodao je novi fudbaler Reala, ali prvo pravo zimsko pojačanje, pošto je Marko Asensio ostavljen na pozajmici u Majorki, Martin Edegard će trenirati sa rezervnim timom, a čeka se dolazak golmana River plate Augustra Batalje.

Sa njima bi Real trebalo da ima moćan tim i za pet godina.

Komentari / 0

Ostavite komentar