AO: Raonić izbacio Lopesa i čeka Novaka!

Osmi teniser sveta, Miloš Raonić, savladao je u osmini finala Australijan opena 12. nosioca turnira, Felisijana Lopesa u pet setova (4:6, 6:4, 3:6, 7:6(7), 3:6) i plasirao se u narednu rundu gde će igrati sa pobednikom meča Novak Đoković - Žil Miler.

Tenis 26.01.2015 | 14:00
AO: Raonić izbacio Lopesa i čeka Novaka!

Felisijano Lopes, kojeg je majka Endija Marija 2011. godine na Vimbldonu nazvala "Deliciano" (od engleske reči delicious, što znači ukusan), držao je korak sa Kanađaninom sve do momenta kada je na svoj servis pri rezultatu 4:5 za protivnika dozvolio brejk, a ujedno i prvi set.

U drugom je bila maltene preslikana situacija na terenu, samo u korist Lopesa, no on je potom izgubio treći, ali ne zbog loše odigrane završnice, već je Raonić osvajanjem tri uvodna gema napravio važan korak ka uspehu.

Mogao je do tog uspeha da dođe u četvrtoj deonici, da je iskoristio jednu od dve meč lopte u taj-brejku, no to što je Lopes uspeo da se spase, te preokretom izbori peti set, nije bilo dovoljno za konačan uspeh.

Meč je odlučen u završnici poslednje deonice, i to kada je Kanađanin crnogorskog porekla napravio brejk za 5:3, a potom uspešno servirao za trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar