AO: Venus do 1/4-finala preko Radvanjske!

Američka teniserka Venus Vilijams pobedila je u dramatičnom meču Agnješku Radvanjsku 2:1 (6:3, 2:6, 6:1 ) i plasirala se u 1/4 finale Australijan Opena.

Tenis 26.01.2015 | 13:20
AO: Venus do 1/4-finala preko Radvanjske!

Starija od sestara Vilijams se ovom pobedom plasirala u osam najboljih na turniru i zakazala susret sa 35. teniserkom sveta Medison Kiz.

Venus je u prvom setu uzela dva brejka u dramatičnim i dugim gemovima, ali se Poljakinja vratila u drugom setu. Radvanjska treći set započela brejkom, ali posle toga nije uzela nijedan gem do kraja meča.

Osamnaesta teniserka sveta je igrala mnogo agresivnije što je dovelo do velikog broja neiznuđenih grešaka, ali je to na kraju urodilo plodom. Iako je Venus imala čak 36 neiznuđenih grešaka, mnogo veći broj vinera i poena na mreži presudio je meč u njenu korist.

Na samom početku su obe teniserke bile sigurno na svoj servis, a prvi brejk smo videli posle duge borbe u sedmom gemu. Tada je viđeno 29 poena, a američka teniserka je uspela da oduzme servis Radvanjskoj tek posle šest brejk lopti.

U poslednjem gemu prvog seta smo takođe videli veliku borbu, ali Venus je uspela da slomi šestu teniserku sveta i uzme prvi set rezultatom 6:3.

Poljakinja se potom vratila u meč, na samom početku je namučila protivnicu, a sledeća dva gema u kojima je Venus servirala dobila je prilično lako.

Radvanjska je uzela prvi servis gem protivnici u odlučujućem setu i kada se činilo da može da dođe do pobede njena igra se potpuno raspala. Do kraja meča Venus je dominirala i ubedljivo dobila poslednji set.

U 1/4 finalu starija sestra Vilijams sastaće se sa sunarodnjakinjom Medison Kiz koja je u četvrtom kolu bila bolja od još jedne Amerikanke Medison Brengle.

Komentari / 0

Ostavite komentar