Snježna oluja u SAD

Oblast na istočnoj obali SAD - od Filadelfije, preko Njujorka, do savezne države Mejn, iščekuje danas jaku snežnu oluju, koja bi mogla da rezultira visinom snežnog pokrivača od oko 60 - 90 cm u Nju Džersiju, i 45 - 60 cm u Bostonu, kao i velikim problemima u saobraćaju za desetine miliona ljudi.

Svijet 26.01.2015 | 10:45
Snježna oluja u SAD

Američka Nacionalna meteorološka služba (NWS) je izdala upozorenje na mećavu od danas popodne do utorka, a gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio upozorava da bi to doslovno mogla da bude jedna od dve ili tri najveće snežne oluje u ovom grada još od 1872. godine, prenosi Rojters.

On je na konferenciji za štampu upozorio Njujorčane da se "drže dalje od drumova i spreme na nešto gore nego što su dosad viđali".

Meteorolog NWS Kevin Vit očekuje da će danas doći do problema u saobraćaju prilikom povratka građana s posla, kao i odlaganja letova u vazdušnom saobraćaju.

Vit je upozorio da bi moglo doći i do zastoja na nekim putevima, kao i da oni koji se budu vraćali s posla ili negde kretali treba da računaju da će im to odneti dvostruko više vremena nego obično.

Kompanija Ameriken erlajnz je već otkazala više letova, između ostalog i jedan sa njujorškog aerodroma Džon Kenedi za londonski Hitrou i drugi sa pomenutog britanskog aerodroma za Njujork, saopštio je portparol ove komanije Met Miler.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kobac

26.01.2015 13:45

Hajmoooo skijanje

ODGOVORITE
Name

kukulele

26.01.2015 17:22

'Nadvio se oblak gusti, Ameriku da opusti.....'

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

26.01.2015 19:51

Imaju dva raloga za ovo. Prvi je što su uništili ozonski omatač a drugi je pad cjene nafte pa se više vozaju - kada nema snijega i ostalih nepogoda.

ODGOVORITE