Nova donacija stigla u Semberiju

Tridesetak članova Udruženja poljoprivrednika sela Semberije dobilo je danas u Mjesnoj zajednici Janja u Bijeljini pomoć u vidu stočne hrane. Sredstva za ovu donaciju obezbijedila je organizacija USAID.

Republika Srpska 23.01.2015 | 21:35
Nova donacija stigla u Semberiju

Za semberske poljoprivrednike godina koja je pred nama neće biti ni malo laka, stočni fond su do sada, kažu smanjili za 30 odsto. Ovih 80 tona koliko je u Janji podijeljenjo, poljoprivrednicima mnogo znači.

Zahvalni su USAID-u koji je finansirao projekat i Gradskoj upravi koja je posredovala između donatora i Udruženja.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije Savo Bakajlić kazao je da je stočni fond semberskih poljoprivrednika od majskih poplava desetkovan.

„Za oko 30 odsto stočni fond je umanjen zbog nedostatka stočne hrane“, kaže predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije Savo Bakajlić i dodaje da oni mogu da proizvedu i meso i mlijeko ali nemaju sredstva da prehrane stoku.

Gradska uprava obezbjedila je donaciju USAID-a, a gradonačelnik Mićo Mićić prisustvovao je podjeli pomoći koju su očekivali i poljoprivrednici koji nisu na spisku Udruženja poljoprivrednika sela Semberije.

„Mi smo pokušali da ne ulazimo u podjelu, da mi ne pravimo spiskove, jer mislimo da bolje oni znaju ko ima stoku a ko ne“, kaže gradonačelnik i dodaje da se primjedbe ne odnose na rad gradske uprave jer oni nisu ni birali udruženja ni pravili spiskove poljoprivrednika koji će dobiti pomoć.

Riječ je o osmoj donaciji USAID-a semberskim poljoprivrednicima i za ovih 80 tona organizacija je dala 45 hiljada maraka.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar