Šef Gugla predviđa nestanak Interneta

Internet će uskoro toliko ući u svaku poru našeg života da će na kraju postati neprimetan, izjavio je izvršni direktor američke tehnološke kompanije Gugl, Erik Šmit, na Svetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu.

Informacione tehnologije 23.01.2015 | 14:31
Šef Gugla predviđa nestanak Interneta

"Internet će nestasti. U jednom trenutku će svuda oko vas biti toliko senzora i uređaja da više nećete osećati njihovo prisustvo. Oni će stalno biti prisutni", rekao je Šmit na zajedničkom panelu sa šefovima Fejsbuka, Majkrosofta i Vodafona, koji su pokušali da ublaže strahovanja da će brz tempo tehnološkog napretka uništiti radna mesta.

"Zamislite da ulazite u sobu i započinjete interakciju sa svim stvarima koje se u njoj nalaze. Visoko personalizovani, visoko interaktivni i izuzetno interesan svet se pomalja", naveo je direktor Gugla, prenosi agencija Frans pres.

Direktorka zadužena za poslovanja Fejsbuka, Šeril Sandberg, predočila je da su svi su zabrinuti za radna mesta.

"Sa toliko promena u tehnološkom svetu, transformacija se događa brže nego ikada pre. Tehnološki sektor, međutim, stvara radna mesta ne samo u tehnološkom prostoru već i izvan njega", navela je Sandberg.

Direktor Gugla Šmit je, takođe, ukazao na statističke podatke prema kojima je svaki tehnološki posao otvorio između pet do sedam radnih mesta u različitim oblastima ekonomije.

"Ako postoji jedinstveno digitalno tržište u Evropi, 400 miliona novih i važnih radnih mesta biće stvoreno u Evropi koja se bori sa tvrdoglavo visokim nivoom nezaposlenosti", zaključio je Šmit.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar