''Rasturio bih PL'' i drugi Ibrini biseri!

Spektakularni napadač zna da zabavi javnost i van terena. Ovo su neke od izjava kojima je obeležio 2014. godinu.

Fudbal 23.12.2014 | 16:40
''Rasturio bih PL'' i drugi Ibrini biseri!

Ko je bolji, Ronaldo ili Mesi? "Ibrahimović", rekli bi mnogi. I verovatno ne bi pogrešili.

Prema fudbalskim kvalitetima, sigurno bi mogao da se meri sa Portugalcem i Argentincem. Prema šouu koji pravi van terena i u razgovoru sa novinarima, malo bi igrača moglo da mu stane na crtu.

Minula godina bila je prilično turbulentna za visokog reprezentativca Švedske. Privatno - loša, poslovno - dobra. Ostao je bez brata (preminuo od raka), nije igrao na Mundijalu u Brazilu, osvojio je titulu šampiona Francuske, ponovo izabran za najboljeg fudbalera svoje zemlje (na ceremonoji je govorio o smrti brata), propustio dobar deo početka sezone zbog povrede, postao najbolji strelac u istoriji švedske reprezentacije.

Na inicijativu Dejana Stankovića, pomogao je građanima Obrenovca ugroženim u poplavama, pokreće marku sportske opreme, "otvorio je dušu" novinaru "Gardijana" u emotivnom razgovoru...

Kao i mnoge prethodne, i godinu na izmaku obeležio je "jakim" izjavama, koje se lako urežu u pamćenje. Engleski novinari izdvojili su u ponedeljak nekoliko najzanimljivijih:

- "Na početku sezone, Zlatan me je pitao koliko sam golova postigao u Valensijenu. 'Dva na 21 utakmici', rekao sam mu. Odgovorio mi je, svojim akcentom: 'Pffff... Misliš da je to dobro? Ti postigneš dva gola na 21 utakmici. Zlatan postigne 21 na dve!", otkrio je deo razgovora sa Ibrom napadač Pari Sen Žermena Žan Kristof Baebek.

- "Nemam slabiju nogu", odgovorio je Ibrahimović na pitanje kakav je osećaj postići Bajeru (4:0) gol slabijom nogom u utakmici Lige šampiona.

- "Ružniji si na televiziji nego u stvarnosti", "utešio" je Ibrahimović saigrača Zumana Kamaru. Na TV-u, u "živom" programu.

- "Hej, Matuidi. Video sam tvoj gol. Fenomenalno. Mora da si gledao Zlatana na treningu", jasno je poručio Šveđanin Matuidiju kada je Francuz postigao spektakularan gol za reprezentaciju protiv Holandije.

- "Čak se i sudije u*eru kada je on u pitanju", rekao je o Ibri Bazile Boli, nekada fudbaler, sada komentator.

- "Engleska ima baš jaku ligu, koju igraju tri ili četiri najbolje ekipe u Evropi. Ipak, da sam igrao tamo, uništio bih je. Kao što sam uradio bilo kojoj drugoj. Mogao sam u Arsenal, ali svi znaju da ne idem na probe. Šta mislite, ko više žali zato što to nije uspelo? Arsen Venger ili Zlatan?", pitao je Ibrahimović sagovornika sa mikforonom u jednom intervjuu.

- "Njegov (Ibrahimovićev) problem je što je navikao ljude na kavijar. Sredom služi samo dimljenog lososa", rekao je Žerar Ulije posle lošeg Zlatanovog nastupa protiv Čelsija.

- "Hoću li postati trener? Nemoguća misija. Tokom utakmice, udario bih bar dva igrača. Posle utakmice - udario bih osmoricu", objasnio je Zlatan.

Trećeg oktobra, Zlatan je napunio 33. godine. U prolećnoj polusezoni, sa Pari Sen Žermenom (38 bodova) braniće titulu u trci sa Olimpikom iz Marseja (41) i Lionom (39). U prvoj rundi nokaut faze Lige šampiona igraće protiv Čelsija.

Nema dileme, uživaćemo i dalje u eri Zlatana Ibrahimovića.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

primitivizam

23.12.2014 15:43

bahat i arogantan

ODGOVORITE
Name

JA

23.12.2014 15:55

Covjek je legenda!!!Nema boljega od njega,mnogo priča a jos bolje igra!Svaka mu ČAST

ODGOVORITE