Skupština na Palama izabrala novog predsjednika

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su na današnjoj sjednici budžet opštine za 2015. godinu, u iznosu od 8 800 000 maraka.

Republika Srpska 22.12.2014 | 19:29
Skupština na Palama izabrala novog predsjednika

Od planiranih sredstava za 2015. godinu, za kapitalne investicije je planirano 1 766 000 maraka što se najviše odnosi na program prostornog uređenja.

"Definisaćemo novi trg, Univerzitetsku ulicu, kao i neke druge projekte značajne za druge mjesne zajednice. Za ovaj budžet možemo slobodno reći da je razvojni, zato što 30 odsto budžeta se odnosi na investicije. Vodili smo računa o ravnomjernom razvoju opštine, svaka mjesna zajednica dobila je određeni projekat i to je ono što je vrijednost ovog budžeta", ističe načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Načelnik Kovačević napominje da je kroz planirani budžet opština vodila aktivnu socijalnu politiku, te da će za socijalne kategorije biti izdvojeno osam odsto od predviđenog budžeta, dok su predviđena sredstva i za rekonstrukciju spomenika poginulim borcima u centru Pala, te povećana sredstva za rad Boračke organizacije.

Opštinska opozija glasala je protiv usvajanja budžeta za 2015. godinu, a kao jedan od razloga navode i to što se ovaj budžet, kako tvrde, temelji na individualnim ocjenama o tome šta treba da se radi u toku godine.

"Budžet mora imati programski karakter, a ne popis pozicija, na šta konstantno ukazujemo", navodi odbornik Pokreta za naš grad - Pale Momir Blagojević.

Odbornici Skupštine opštine Pale prihvatili su na današnjoj sjednici ostavku bivšeg predsjednika Skupštine Miroslava Brčkala, koji je preuzeo funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Za novog predsjednika većinom glasova izabran je Predrag Vučićević iz PDP-a.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

blam

22.12.2014 18:33

pa crnkovici izabrali ste portira...provjerite mu diplomu ostacete zaprepasteni...ja na sta spadose Pale...blam...

ODGOVORITE
Name

Blam 2

22.12.2014 23:03

Da jos je zaledio poziciju cuvara u zajednickim institucijama ako mu dokazu falš diplomu da se ima dje vratiti.Boze sačuvaj i zakloni....Na sta spade PDP,od profesora doktora uglednih gradjana na cuvare..Aferim Mladene Predsjednice

ODGOVORITE
Name

pero

23.12.2014 07:37

Eto vidite moj narode, govorio sam ja da ce kupljene diplome doci do izrazaja. Nisu se džaba otvorili silni fakulteti u svakom selu ( pravni na Kobiljaci) sve se to unaprijed planira cija djeca zavrsavaju te skole i gde ce se odmah zaposliti.

ODGOVORITE