Krunić: Para ima ali samo za "odabrane"

Oporavak privrede, podrška privrednom razvoju i novom zapošljavanju – to je bio jedan od lajtmotiva premijerkinog ekspozea, 17.decembra godine. Lijepa priča koja se provlači iz godine u godinu, od ekspozea do ekspozea. Brojni su privrednici koji nisu osjetili blagodeti tih obećanja, iako zapošljavaju veliki broj radnika i izmiruju obaveze prema državi.

Republika Srpska 22.12.2014 | 17:45
Krunić: Para ima ali samo za "odabrane"

Jedna od ključnih politika Vlade RS je podrška privredi i privrednom razvoju, odnosno preduzećima koja otvaraju nova radna mjesta i učestvuju u privrednom rastu, rekla je predsjednik Vlade RS, Željka Cvijanović, u svom ekspozeu.

Puna usta rasterečenja privrede su i čelnim ljudima Privredne komore RS. Predsjednik komore, Borko Đurić, kaže da privreda mora biti rasterećena od silnih fiskalnih i parafiskalnih nameta, kao i povećanjem neporezivog dijela plata.

Slaviša Krunić, vlasnik preduzeća „Sektor sekjuriti" i odnedavno banjalučkog „Žitoprodukta" kaže da do sada Vlada nije bila blagonaklona prema njemu, kao privredniku, niti je naišao na razumjevanje, iako zapošljavca stotine radnika.

Mnogi privrednici koje smo kontaktirali, ali koji nisu željeli pred kameru, rekli su nam da nije nikakva tajna to da podsticaja privredi i privrednim preduzećima ima, ali je taj novac rezervisan za one koji su bliski vlasti, ili su čak njihovi vlasnici i direktori u partijama koje participiraju u vlasti.

(BN TV)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

bl

22.12.2014 16:53

BRAVO SLAVISA SVI KOJI SU DOBILI SUBVENCIJU TO SU KRIMINALCI AKTUELNE VLASTI

ODGOVORITE
Name

DRINA

22.12.2014 16:59

Kakav crni oporavak privrede, oni jos ovo malo sto im je ostalo imaju za sebe i svoje najblize i pripadnike SNSD. Valjda vide da im je blizu kraj pa neznaju ni sta rade ni sta pricaju.

ODGOVORITE
Name

ĐS

22.12.2014 17:09

Poštovanje za gospodina Krunića, čovjeka, veličinu, koja zapošljava fakultetski obrazovane momke u svoju agenciju,a momke koje ova država ne želi i neće da zaposli, i tim im upravo taj g. Krunić obezbjedi životnu egzistenciju!

ODGOVORITE
Name

Zoka

22.12.2014 17:18

"Jedna od ključnih politika Vlade RS je podrška privredi i privrednom razvoju, odnosno preduzećima koja otvaraju nova radna mjesta i učestvuju u privrednom rastu," rekla je predsjednik Vlade RS, Željka Cvijanović, u svom ekspozeu .. Vic godine, ali ja bi plakao i samo plakao.. Ko drzi narod da ne izadje na ulice? Koga se narod boji i od cega strahuje? Hoce li Elvako i Kosmos radnici da smognu hrabrosti da izadju i traze svoja prava, i hoceli im ostali dati podrsku protiv ovih lopina? E moj narode.. Nema vise proletera, sve smo mi samo internet drkadjije..

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

22.12.2014 17:37

A o kakvoj privredi prica vlast, to nema veze sa vezom, ni p od privrede sve su unistili.

ODGOVORITE
Name

PRO ET CONTRA

22.12.2014 17:45

Čemu hvalospijevi čovjeku upitnog poslovnog i svakog drugog kredibiliteta? Pa nije on iz poslovnog miljea došao... ko je bio a kako je ovo postao? Čista exploatacija radnika i šurovanje sa vlastima... a kad te te vlasti neće, ti se žališ drugima kako si ugrožen. Bolje bi bilo ovom novokomponovanom biznismenu da ljudima da korektne zarade i da preko njihove grbače ne vozi Maseratije, najskuplje džipove i da se ne razbacuje pred očima BL javnosti, jer Banjaluka zna ko je Krunić. Sad bi trebalo da ga svi žalimo što je u nemilosti Dodikovog režima ... pa je to sada nacionalna tragedija što se ovakvim biznismenima ne dozvoli da još više zgrabe iz naših praznih džepova. I još u medije s tom pričom. Rado bi on bio Bajin Čubri samo jedan dan, ali ovi ga neće... nije mu se posrećilo.

ODGOVORITE
Name

dno

22.12.2014 18:21

Krunic sve osim postenjacina. Muci ga samo sto su mu Cubrilovic i Sotra oteli poslove preko ALFA Securitya!!!

ODGOVORITE
Name

Rudi Čajavec

22.12.2014 20:08

Slaviša Krunić nije tajkun, ne ni teoretski.

ODGOVORITE
Name

xxx

22.12.2014 20:12

Naucila napamet Željka pa prica sta joj je dodik rekao drugo nista i nezna

ODGOVORITE
Name

marićka

22.12.2014 20:12

Dobićemo uskoro vlast koja će ispitati porijeko imovine i ovog lafa. Nije on ništa bolji od SNSDovih tajkuna, isto pakovanje nepismenosti u sakou na tudji račun.

ODGOVORITE
Name

Nikoljdan

22.12.2014 20:14

Oho, evo nam i sveca Borka Djurića. Gdje mu je Radmanović.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

22.12.2014 21:32

BORKO ĐURIĆ, TAJKUN GENERALA VRS I VOJNOG ZEMLJISTA... EKSPERT ZA NIKOGA I NIŠTA... PREDSJEDNIK PRIVREDNE KOMORE OD MILOŠTE ZVANI DIVIDENDA... KAKO ON SMIJE NESTO RECI PROTIV VLASTI... NE PISE MU SE DOBRO, AKO POKUSA DA PROMJENI "PLOČU"...

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

09.12.2015 11:04

SLAVISA KRUNIC JE BANDIT KOJI JE ZAPOSLIO U SECTOR SECURITY PEKARE, HEMIJSKE INZENJERE KOJI SU BILI ANGAZOVANI DA STITE HOLANDJANE KOJI PERU PARE FIRMA HANDY PET DIREKTOR MARINA SILJEGOVIC A KOJIMA PO TVRDNJI DIREKTORA KOSMOSA DUSANA VJESTICE PO NALOGU PETRA DJOKICA HOLANDJANIMA POKLANJA KOSMOS U STECAJU , SVE STO IMA KRUNIC JE POKRAO

ODGOVORITE